Sådan opsættes et trådløst netværk derhjemme

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at din computer ikke er tilsluttet til internettet. Træk højhastighedsmodemet ud af din væg, og tilslut derefter den trådløse router til dette modem. For at gøre det skal du tage netværkskablet, der kørte fra bagsiden af ​​computeren til modemet, og kør det i stedet fra modemet til bagsiden af ​​din trådløse router. Dette netværkskabel kommer ind på bagsiden af ​​den trådløse router via WLAN, WAN eller Internet porten afhængigt af præference og individuel router konfiguration (se din router manual).

2.

Tænd modemet ved at sætte det tilbage i væggen. Du skal vente, da modemet sætter sig selv op igen, hvilket vil tage et øjeblik eller to.

3.

Kør det trådløse router netværkskabel lige ind på bagsiden af ​​det trådløse router. Denne forbindelse vil blive lavet via en tilgængelig port på bagsiden af ​​routeren, der ikke er angivet som WAN, WLAN eller Internet. Dette vil skabe en midlertidig internetforbindelse.

4.

Brug din midlertidige internetforbindelse og åbn et browservindue på din computer. Find adressen (URL), som din router fremstillingsvirksomhed tilbyder (igen, se din router manual). Derefter navigerer du til denne webadresse og konfigurerer herefter SSID'en til dit trådløse netværk. SSID er simpelthen et trådløst navn. Her kan du også vælge at indstille en sikkerhedskryptering (f.eks. WEP) og oprette et kodeord, du vælger til dit nye trådløse netværk. Indstil alle disse muligheder, og klik derefter på knappen 'Anvend' for at gemme netværksindstillingerne.

5.

Afbryd din midlertidige internetforbindelse ved at afbryde netværkskablet fra computeren. Nu, når den trådløse router er oprettet som den er og forbundet til dit højhastighedsmodem, kan du bruge dit trådløse internet. For at gøre det skal du trykke på det trådløse netværk, du netop har oprettet ved at højreklikke på netværksikonet nederst på skrivebordet på værktøjslinjen. Klik på 'View Available Wireless Networks' og vælg navnet på dit netop oprettede trådløse netværk fra de listede.

Opsætning af et trådløst netværk derhjemme kan ske i et øjeblik. Så længe du har en eksisterende internetservice og et modem, kan din bredbåndsforbindelse udnyttes af en trådløs router, og et trådløst signal kan støbes i hele dit hjem, så du kan få adgang til internet sans-ledninger. Med din trådløse router dokumentation i hånden og nogle få indstillinger sat sammen, kan du få adgang til dit trådløse netværk med lidt besvær og hovedpine.