Grundlæggende om trådløse router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Den trådløse mulighed

En router er generelt forbundet til de forskellige netværksenheder ved hjælp af kabler. Dette kan være praktisk til et skrivebord, som er stort og har tendens til at forblive på samme sted. Det er imidlertid blevet meget mere almindeligt, at folk arbejder på mobile bærbare computere, som ikke kan være så let bundet. Det er i dag ønskeligt at bruge trådløse routere - routere, som kan sende netværksforbindelsen gennem luften, så brugerne bevarer bevægelsesfriheden.

Deling

Et netværk er nyttigt til deling af ressourcer mellem mange computere. Der er flere muligheder, når du forbinder flere computere. Du kan slå fildeling 'Til' eller 'Fra'. Når den er slået 'On', kan brugerne åbne dokumenter, der kan gemmes på en helt anden computer på netværket. Dette giver mulighed for lettere samarbejde mellem arbejdstagere. Udskriftsdeling, når den er slået til, kan mange brugere dele en printer. Da printere har tendens til ikke at være i konstant brug, er det en god ressourcefordeling at få mange til at sende deres dokumenter til den samme printer.
Den mest almindelige brug er naturligvis at dele et internet forbindelse. En husstand kan betale for en internetplan og have mange familiemedlemmer, hver på deres egen computer, der forbinder til internettet uden at skulle vente i kø.

Fjernforbindelser

En trådløs router tillader flere computere at forbinde uden kabler , så de kan være overalt - så længe de forbliver inden for rækkevidden af ​​routerens broadcast-evne. Trådløse routere tillader også ledningsforbindelser for de computere og enheder, der ikke har et trådløst kort. Hver router har en vis Antallet af porte og hver port kan sluttes til en computer. Et ubegrænset antal computere kan tilsluttes via den trådløse forbindelse.

Trådløse transmissioner

I stedet for at sende via kabler bruger en trådløs router radiobølger til at kommunikere med dens tilsluttede enheder. Tv'et bruger lignende teknologi til at udsende, men tv-udsendelser er på en måde. En trådløs router kan både sende transmissioner til de enheder, der er tilsluttet det, samt modtage fra dem. ssary interaktion mellem de netværkede computere med hinanden og med modemet.

Offentlig Wi-Fi

Mange caféer og lufthavne tilbyder gratis adgang til deres Wi-Fi-netværk. Dette er simpelthen et usikret trådløst netværk, som alle kan få adgang til. Disse netværk har normalt fil- og udskriftsdeling slukket og udsendes en internetforbindelse. Disse kaldes 'internet hotspots' og er nyttige for studerende og rejser forretningsfolk. De fleste computere forbinder automatisk til et tilgængeligt hotspot, når de er inden for rækkevidde, forudsat at det er et åbent netværk, der ikke kræver et kodeord. En trådløs router er et stykke hardware, der forbinder et antal computere sammen i et netværk. Når netværkene er blevet tilsluttet, kan computerne dele ressourcer som filer eller en internetforbindelse. Det er almindeligt for mange kontorer og endda boliger at have et trådløst netværk, så alle computere kan dele internetforbindelsen, selvom de har fildeling slået fra. Mange kontor- og hjemmenetværk bruges også til at dele printere.