Hvordan Kabel Internet fungerer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Basics

Kabel Internet giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af kabelledningen. Kabel er i stand til at sende flere data på kortere tid end en standard telefonlinje, så kabelinternet er meget hurtigere end både opkalds- og DSL-forbindelser. Andre former for højhastigheds-internet, som FIOS og T-1-linjer, er ikke så vidt tilgængelige som kabel og er uforholdsmæssigt dyre for de fleste hjemmebrugere. Hvis du har brug for at overføre store mængder data hurtigt eller har flere computere, der ofte vil blive forbundet til internettet, er kabel Internet det bedste valg.

Tilslutning

Hvis din kabeludbyder tilbyder internetservice, har du brug for en eksisterende kabelledning og et kabelmodem til at starte service. Din udbyder kan lægge en linje, hvis ingen er tilgængelige, og vil give dig et kabelmodem - enten ved køb eller leasing - når du bestiller service. De fleste kabeludbydere kræver, at en tekniker kommer til dit hjem for at oprette din kabelforbindelse. Ved dette besøg vil teknikken kontrollere linjen for at sikre, at signalet kommer igennem korrekt, konfigurere dit kabelmodem og besvare eventuelle spørgsmål.

Teknologi

Kabel Internet virker ved at sende digitale signaler gennem kabel linje, der bruger den samme teknologi som digitalt kabel. I modsætning til analog kabel, som sender det samme signal til alle boliger, der er forbundet med kabelledningen, sender digitalt kabel og kabel Internet hjemspecifikke signaler. Hvert kabelmodem har en specifik MAC-adresse, som er en kode, der identificerer den til kabelnetværket. De data, der er beregnet til dit hjem, er rutet på 'switch' eller det lokale kabeloverføringspunkt til dit kabelmodem. Mens du kører på internettet, fungerer dit kabelmodem som en tolk for din computer og kabel-internetudbyderen. Kabelmodemet overvåger også internetforbindelsen, og LED'erne på frontpanelet advarer dig om eventuelle problemer med forbindelsen.

Begrænsninger

Der er nogle begrænsninger for kabelinternet. Hvis der er mange abonnenter, der surfer på internettet i dit område, kan din hastighed blive reduceret på grund af kabellinjens kapacitet. Kapaciteten varierer fra område til område og kabel internetudbydere installerer normalt nye kabellinjer i områder med høj trafik. Dit hjems afstand fra kontakten påvirker også din mulige hastighed. Jo længere du er fra en switch, jo længere tid vil det tage signalet for at nå dit hjem, hvilket resulterer i en langsommere forbindelse. Til sidst, til forskel fra analog kabel, som fortsætter med at sende under strømafbrydelse, vil kabelinternet ikke fungere, medmindre modemet har strøm.