Hvordan fungerer en proxyserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Introduktion

En proxyserver er en server, der sidder mellem webbrowseren på din pc og en reel server. Det fungerer som et sikkerhedssystem og et lagerhus. Ved at filtrere oplysninger beskytter den sikkerheden for indholdet, der når browseren, og ved at cache websider, der gemmer ofte adgang til oplysninger. Det opfylder de fleste browserforespørgsler, og hvis den ikke kan opfylde anmodningerne, videresender den forespørgslen til den rigtige server. .

Softwaren

Der findes forskellige typer software, der bruges med proxyservere. Hver type software leveres med unikke funktioner. Nogle proxy server software kan bruges til at proxy ethvert websted. Nogle software kan bruges sammen med Windows og Linux / Unix. Andre har avancerede funktioner, der kan omskrive websider og e-mails. Nogle software kræver brugerautentificering efter IP-adresse, typisk af interne servere af organisationer. Der er proxy-server-software, der tilbyder avancerede funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger og ad blokering. Nogle software kombinerer funktionerne for fremadgående og omvendte proxyservere.

Konfiguration af proxyserveren

Først er TCP / IP-protokollen installeret. Installationsguiden skal køres næste. Typen af ​​forbindelse, navn på forbindelsen og brugernavn og kodeord indtastes derefter på de relevante steder. Serversoftwaren vil derefter konfigurere interne og eksterne IP-adresser. Den vil derefter tildele brugeren en unik adresse. Det vil derefter give en hurtig afbrydelse af internetforbindelsen. Softwaren vil fungere gennem alle trin for at kontrollere, om systemet fungerer korrekt.

Sådan bruger du en proxyserver

For at bruge proxyserveren fra browseren på en pc skal du gå til værktøjsmenuen i browser. Under menuen 'Indstillinger' skal du gå til forbindelser og derefter LAN-indstillinger, Vælg servertype, 'Valg'. Indtast IP-adressen og portnummeret. Skriv 'OK' for at gemme dine indstillinger, og du kan begynde at surfe ved hjælp af proxyserveren. .

Mål

De to vigtigste formål med en proxyserver er at holde maskinerne bagved det anonyme. Dette øger sikkerheden ved internet browsing. I skoler og andre organisationer blokeres websteder via en proxyserver, der fungerer som et webfilter. Det andet formål med proxyserveren er at fremskynde browseren. Dette gøres ved at cache ofte brugt websider i proxyserveren. Filtre kan installeres for at fjerne uønskede websider fra cachen, og cachen kan ryddes periodisk.

Overvejelser

Proxyservere er ikke altid velrenommerede. Der er mange forekomster af proxyserverkapsler. Tilstrækkelige blokeringsfunktioner er ikke indbygget i proxyserveren. Dette gør det muligt for anonyme surfere at komme på information af intetanende brugere. Eksperter mener, at du skal finde ud af, hvilken type server rent faktisk bruges af tjenesteudbyderen, og hvilken slags sikkerhed bliver ansat. I mange tilfælde kan du bruge en server, der er oprettet ved at køre på en intetanende virksomhedsserver via en proxyserver, der er oprettet af en samvittighedsløs tjenesteudbyder.