Hvordan fungerer trådløse routere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Introduktion

Trådløse routere er hardwareenheder, der bruges til at forbinde en computer til et netværk uden besværet med at køre kabler fra computer til router. De giver brugeren mulighed for nemt at dele en internetforbindelse med forskellige computere uden at betale internetgebyrer for hver enkelt bruger. På denne måde kan brugerne nemt oprette forbindelse til nettet, så længe de er inden for routerens rækkevidde.

Netværksforbindelsen

Trådløse routere fungerer ved at tilslutte basen til internetforbindelsen, hvilket giver computeren nem adgang til World Wide Web. Disse routere giver brugerne mulighed for at udføre arbejdet på nettet uden at skulle tilsluttes kabelledning. De tillader også de kabelforbundne forbindelser, når det er nødvendigt. Den samlede mængde porte på routeren hjælper med at bestemme antallet af computere, der kan køres fra den pågældende router, for at få adgang til bredbåndsforbindelsen. Routere er forbindelsesbokse, der forbinder det enkelte netværk. Modemet er specielt indbygget i trådløs router, der forbinder computeren ved hjælp af de ledede kabler eller endda uden ledninger. Routeren er så forbundet til bredbåndsmodem og senere er den korrekt forbundet til computeren. Der er forskellige sorter af trådløse routere på markedet i disse dage.

Netværkshastighed

Dataoverførselshastigheden er afgørende og skal være høj. Brugere, der ønsker at have routeren, skulle endda finde det praktisk at installere det. Opløsningen af ​​OS-understøttelse af den trådløse router kræver også, at den er meget alsidig. Trådløse routere, der fungerer godt med Mac, Linux og Windows, bør betragtes som det bedste valg. Der findes to forskellige slags trådløse routere på markederne, der er designet til specifikke anvendelser. Den allerførste slags giver brugeren mulighed for at forbinde deres computere i den enkelte husstand, indtil computeren er let inden for rækkevidden af ​​den pågældende router. Denne form for en trådløs router giver brugeren adgang til nettet eksternt. På den anden side er den anden slags trådløs router specielt oprettet til kontorapplikationen og dækker dermed en stor region. Mens de trådløse routere koster en smule mindre i forhold til de trådløse, er den trådløse forbindelse nem og bliver mere pålidelig.

Andre routerfunktioner

Den trådløse router har et modem, portkontakt, trådløs adgangspunkt og firewall. Det gør bredbåndet bekvemt synligt med andre på kontoret eller hjemme. Mens du installerer den trådløse router, er det vigtigt at være forsigtig, mens du ser om stikket på router er perfekt til at forbinde til porten på væggen. Forkert eller tabt forbindelser kan resultere i midlertidigt tab af internetadgang. Ligesom de trådløse mobiltelefoner bruger de trådløse routere til DSL eller kablet radiofrekvensbølgerne i stedet for telefonlinjerne til transmission og modtagelse af netværkssignalerne. Dette tillader datatransmissionen fra et sted til et andet, og datoen fra computeren oversættes derefter til radiosignaler og transmitteres derfor. Routere kan endda modtage detaljer fra internettet, få det oversat til radiosignal og sender det til en computer.