Hvordan virker en opkaldsforbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En opkaldsforbindelse bliver mere sjælden på grund af bredbånds- og trådløse internetforbindelser, men er stadig temmelig almindeligt. En opkaldsforbindelse betyder, at du bruger din telefonlinje til at oprette forbindelse til en ekstern internetudbyder (ISP), som igen forbinder dig med internettet. Dele af en opkaldsforbindelse omfatter et modem, som overfører signalet fra din computer til din telefonlinje og forbinder det med modemet hos din internetudbyder samt en telefonlinje.

Sådan forbinder den til internettet

For at oprette forbindelse til internettet skal brugeren først give signalet på computeren, for at det kan oprette forbindelse. Du kan f.eks. Dobbeltklikke på serverikonet (f.eks. Internet Explorer eller Mozilla), som starter opkaldsprocessen. Du hører et telefonnummer, der bliver ringet op, og derefter en række klik og bip, da forbindelsen moduleres for at oprette forbindelse til din internetudbyder. Når den er færdig, har den erhvervet en internetprotokol (IP) adresse fra internetudbyderen , som gør det muligt for din computer at oprette forbindelse til internettet.

Fordele og ulemper

Opkaldsforbindelser er den billigstype internetforbindelse, du kan købe, men det kommer til en stor pris. opkaldsforbindelser kan være langsomme både ved tilslutning til internettet og ved indlæsning af internetwebsteder. Det skyldes, at telefonlinjen, der bruges i opkaldsforbindelser, kun tillader en ret begrænset strøm af data fra internetudbyderen. up-tilslutninger giver ca. 56 kilobit per sekund, mens bredbånd tillader så meget som 512 kilobit per sekund, hvilket gør en verden af ​​forskel med hensyn til hastigheden af ​​din internetforbindelse.