Om fildeling på et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Folk, såvel som organisationer, skifter mere og mere over til mobile computerenheder som laptops, der kommer med trådløst udstyr. En af de grundlæggende anvendelser af et computernetværk er fil- og ressourcedeling. Konceptet bag oprettelsen af ​​netværket var oprindeligt at dele filer mellem computere, og det er stadig den største applikation i dag.

Identifikation

For at muliggøre fildeling på et computernetværk skal operativsystemet give en form for facilitet. eksempelvis bruger Windows-operativsystemet begrebet aktier, der kun er delte områder på computerens filsystem. Deling på kablede netværk er ret simpelt, da du ved, hvem der er eller kan oprette forbindelse til dit netværk.

Funktioner

Filer kan indeholde følsomme eller personlige data, og det bliver nødvendigt at holde dem væk fra nysgerrige øjne. Derfor bruger trådløse netværk, som omfatter alle 802.11-netværkene, herunder 802.11b / g, 802.11a og 802.11n-net, en brønd -definerede sikkerhedsprotokoller til fil- og ressourcedeling via trådløse netværk. Nogle af de kendte trådløse sikkerhedsstandarder omfatter WEP (Wireless Encryption Protocol), Wi-Fi Protected Access (WAP) Protokol og WPA-2: WiFi Protected Access ver sion 2-protokollen.
Disse arbejder på toppen af ​​TCP / IP-netværksstakken og giver forskellige niveauer af krypteringstjenester til at transmittere data sikkert over et trådløst netværk.

Misforståelser

Trådløse netværk er ikke robuste og Tilslutningsmuligheder kan gå tabt og få tid, måske ganske få gange imellem en enkelt transmission. Netværksprotokollerne, der anvendes i trådløst netværk, er designet med disse hændelser i tankerne. Signalstyrken spiller også en vigtig rolle ved at bestemme hastigheden af ​​et trådløst netværkskæde.

Typer

Til fildeling kan enheder i et trådløst netværk tilsluttes i to mulige tilstande, AdHoc-tilstanden og Managed Mode.
I AdHoc-tilstand forbinder to computere direkte til hinanden ved hjælp af deres trådløse LAN-kort. I denne tilstand kan kun WEP eller WPA bruges til sikkerhed og dækningsområdet for netværket er meget mindre, knap 10 til 15 meter. I denne tilstand er computere forbundet som de er i peer-to-peer-tilstand og har adgang til hinandens filer gennem aktier.
I den administrerede tilstand giver en central enhed kaldet 'Access Point' trådløs adgang til klientcomputere Denne tilstand virker mere eller mindre som klientservertilstand. Alle sikkerhedsindstillinger kan bruges, og dækningsområdet kan være op til 1000 meter eller mere. Hvert adgangspunkt i denne skema har en SSID tildelt den, som den annoncerer til klientcomputere efter henvendelse.

Overvejelser

Selv om der er nogle grundlæggende forskelle mellem forbindelsesprocedurerne og mulighederne mellem kablede og trådløse netværk, så er fildeling i et trådløst netværk lige så simpelt som i et kablet netværk . Netværk er en integreret del af den daglige databehandling. Frittstående computere bruger ikke selv meget til fildeling, men når de er tilsluttet, åbnes der en bred vifte af muligheder mellem dem. Derudover flytter folk langsomt over trådløse netværk på grund af de iboende problemer forbundet med kablede netværk som unødvendige problemer med ledninger og kabler, manglende bevægelsesfrihed og andre problemer.