Sådan opretter du et hjemmenetværk med Juno på XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af et netværkskabel til Ethernet-porten på hver computer, der skal sluttes til netværket. Tilslut den anden ende af hvert netværkskabel til netværksomskifteren eller navet.

2.

På computeren, der er tilsluttet internettet via opkaldsmodem, skal du åbne 'Netværket Forbindelser 'i' Kontrolpanel 'og højreklik på din opkaldsforbindelse.

3.

Under fanen' Avanceret 'i vinduet' Dial up ISP Properties ' Kontroller hver boks under overskriften 'Internetforbindelse'. Klik på 'OK'.

Hvis Windows advarer, ændrer IP-adressen til netværksadapteren, klikker på 'Ja' og fortsætter.

5. < / p>

Åbn 'Network Setup Wizard' fra 'Control Panel.' Klik gennem til vinduet 'Vælg forbindelsesmetode' og vælg 'Denne computer forbinder direkte til internettet.'

6.

Vælg din internetforbindelse. Vælg dial-up-internetudbyder, hvis Windows ikke automatisk har valgt det.

7.

Du kan lade Windows bestemme den relevante forbindelse, eller du kan vælge manuelt, hvis du har mere end en tilgængelig netværksadapter.

8.

Klik gennem til vinduet 'Computer Name and Description'. Giv denne computer et unikt navn. Klik på 'Næste' for at navngive dit netværk.

9.

Brug standardnetværksnavnet, eller indtast eget, op til 12 bogstaver og tal langt.

10.

Klik gennem til konfigurationssiden, og vent til Windows konfigurerer dine indstillinger.

11.

Når guiden Internet Connection Sharing spørger, vælg 'Opret en netværksopsætningsdisk.' Indsæt en diskette og tryk på 'Næste'.

12.

Når ICS-guiden slutter at skrive til disketten, skal du fjerne disken og klikke på 'næste'

13.

Klik på 'Afslut' for at afslutte, og genstart derefter din computer for at anvende netværksindstillingerne.

14.

Indsæt en diskette i hver Windows XP-computer på netværket og kør 'Net Setup'. Genstart hver computer, når 'Net Setup' er afsluttet. Dine Windows XP-computere er nu netværkede, hver med adgang til din Juno Internet-tjeneste via en enkelt opkaldsforbindelse.

Tips og advarsler

  • Da computer, der er tilsluttet internettet, leverer lokale netværksadresser, du behøver ikke en router til denne konfiguration. Forbruger routere er også konfigureret til at levere lokale netværksadresser, og en router, der gør det på dit netværk, ville skabe konflikt. Netværksadresser.
  • Hvis du beslutter dig for at bruge en router i stedet for en switch med internetforbindelsesdeling konfigureret til at levere netværksforbindelse, skal du sørge for at DHCP-serveren på din router er slukket, eller dit netværk virker ikke korrekt.
  • Et hjemmecomputernetværk giver dig mulighed for at dele filer og andre ressourcer blandt alle de computere, der er tilsluttet dit netværk. Et hjemmenetværk kan også gøre det muligt for hver computer at oprette forbindelse til internettet samtidigt ved hjælp af din Juno-opkaldstjeneste. Hvis du har mere end en Windows XP-computer i dit hjem, kan du oprette et hjemmenetværk uden at abonnere på et kabel- eller DSL-service og med et minimum af ekstra hardware. Ingen yderligere software er påkrævet. Følg disse trin.