Den rigtige ordre for oprettelse af et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Vælg og køb udstyr

For at oprette et hjemmenetværk korrekt skal du først købe det nødvendige udstyr. Hvis du vil oprette et trådløst hjemmenetværk, skal du købe en trådløs router. Du skal også have bredbåndsinternetadgang, f.eks. DSL eller kabelmodem. Sørg for, at de computere, du ønsker at tilføje til et netværk, har indbyggede trådløse netværk. Hvis ikke, skal du købe en trådløs netværksadapter til hver computer. Sørg for, at adaptere er kompatible med den trådløse router. Hvis du vælger at oprette et kablet hjemmenetværk, skal du have internetadgang, et modem, en router (det behøver ikke at have trådløs kapacitet) og nok Ethernet-ledninger til at vedhæfte hver computer, du ønsker at netværke til routeren.

Tilslut routeren

Tag strømforsyningen fra modemets bagside af. Tilslut routeren til modemet efter instruktionerne i routeren. Typisk er det kun et spørgsmål om at tilslutte den ene ende af en ledning til routeren og den anden til modemmet. Sæt strømforsyningen tilbage i modemet, og vent på, at det starter op. Når modemmet er fuldt forbundet med internettet, skal routeren også vise en forbindelse.

Forbind computere til et trådløst hjemmenetværk

Hvis du opretter et trådløst hjemmenetværk, skal du sørge for, at computeren er slukket og tilslut derefter trådløse adaptere til alle computere, der ikke har indbygget trådløs kapacitet, ved at følge instruktionerne i adaptere. Tænd den første computer og gå til 'Kontrolpanel' fra 'Start' -menuen. Åbn 'Netværk og internetforbindelser' og find det trådløse netværk, du har oprettet. Under den oprindelige installation vil netværksnavnet sandsynligvis være mærket for den trådløse router, du har konfigureret. Følg vejledningen, der følger med routeren, for at oprette en sikker det trådløse netværk. Når dette er gjort, skal du tænde for hver resterende computer. Gå til 'Kontrolpanel' og find hjemmenetværk i vinduet Netværk og internetforbindelser.

Forbind computere til et kablet netværk

Tilslutning af computere til et kablet netværk er meget ligetil. Slut en Ethernet-kabel til Ethernet-stikket på bagsiden af ​​den første computer. Sæt den anden ende af ledningen i det rigtige stik på routeren. Gentag med de resterende computere. Windows registrerer automatisk det nye netværk og internetforbindelsen.