Hvor trådløse PDA'er virker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløse PDA'er

Personlige digitale assistenter (eller PDA'er) er kraftfulde og stadig mere populære værktøjer, der bruges af millioner af mennesker over hele verden. I det væsentlige en håndholdt personlig computer, fordobles de ofte som en mobiltelefon og kan udføre en lang række andre funktioner, som f.eks. Afspilning af lyd- og videofiler, browsing af internettet og visning af gemte dokumenter. Næsten alle moderne PDA'er har mulighed for at både få adgang til internettet og kommunikere trådløst med andre enheder. Ingen tvivl om denne funktion gør dem endnu mere nemme at bruge og værdifulde, især for de travle professionelle.

Bluetooth

De fleste nye PDA'er bruger Bluetooth-teknologi til at interfere med trådløse netværk. Radiobølger, en form for elektromagnetisk stråling, der anvendes i vid udstrækning til kommunikation, er det medium, over hvilket denne type trådløst netværk forekommer. Dette er muliggjort af typen af ​​elektromagnetiske bølger, såsom radiobølger eller røntgenbilleder, der rejser over rummet ved lysets hastighed.

Bluetooth-enheder har mulighed for at konvertere mellem radiobølger og digital information, og kan både modtage og sende radiosignaler med frekvensen 2,4 GHz. Kommunikation kan forekomme mellem flere enheder på én gang og er meget enkel at konfigurere. De eneste svagheder i Bluetooth-teknologien ligger i dets forholdsvis korte rækkevidde af kommunikation og historie med mindre sikkerhedsproblemer.

WiFi

Udover Bluetooth-kapacitet kan mange PDA'er kommunikere ved at bruge WiFi (trådløst internet). Trådløst internet fungerer på samme måde som Bluetooth gør. Data konverteres mellem digital information og elektromagnetiske bølger og overføres til andre enheder. Bluetooth og WiFi bruger endda den samme radiofrekvens på 2,4 GHz til kommunikation. Wi-Fi-enheder kræver imidlertid meget mere konfiguration til at forbinde med hinanden, mens Bluetooth-forbindelse er næsten sømløs. WiFI-kapacitet er en yderst nyttig mulighed for en PDA at have. Men det er normalt kun en funktion af mellem- og high-end-modeller.

Infrarøde porte

Ældre PDA'er kan have infrarød kapacitet, hvilket gør det muligt for to enheder med en infrarød port at kommunikere med hinanden trådløst. Ligesom de to andre former for trådløs teknologi diskuteret, afhænger infrarød kapacitet på elektromagnetiske bølger for at overføre data. For at kommunikationen skal ske via infrarøde porte, skal der være en direkte synsfelt mellem dem. Dette skyldes, at i stedet for at sende et signal som Bluetooth eller WiFi, kommunikerer infrarøde porte gennem korte og direkte impulser. Hastigheden af ​​denne teknologi er langsommere end sine nyere kusiner, og de fleste nye PDA'er har ikke den indbygget.