Hvordan fungerer WiFi-kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer af WiFi-kort

WiFi-kort kan enten være internettet eller eksterne. Mange bærbare computere har 'om bord' eller indbygget, WiFi-kort. Bærbare computere, der ikke har disse kort, skal bruge eksterne kort, der forbinder via USB-porte eller PCMCIA-slots. Stationære computere uden indbyggede trådløse funktioner kan bruge både interne og eksterne kort, selvom de interne kort er foretrukne, da de bruger mindre skrivebord.

WiFi-applikationer

Den mest almindelige applikation til WiFi-kort er hjemmenetværk. WiFi-kort sender data fra en computer til en central WiFi-router, så filer kan deles mellem computere og til flere computere for at dele en internetforbindelse. To computere kan også forbinde direkte til hinanden ved hjælp af WiFi-teknologi, selv om dette ikke er en foretrukken metode.

Sender og modtager data via WiFi

Når nogen er tilsluttet et trådløst netværk, sender hans computer de nødvendige data, f.eks. filer eller internetforespørgsler, til WiFi-kortet. Wi-Fi-kortet sender derefter disse data over radiobølger til den trådløse router. Den trådløse router returnerer data, f.eks. En webside, over den samme radiofrekvens. Wi-Fi-kortet modtager derefter dette signal og sender det til en computer, der skal vises på en skærm.

WiFi-sikkerhed

WiFi-netværk har visse sikkerhedsproblemer, da dataene overføres via åbne radiofrekvenser. De fleste trådløse netværk kan dog sikres ved hjælp af godkendelse, hvilket kræver, at computerbrugere logger på netværket, før de kan sende eller modtage data. Netværk, der ikke kræver denne log på, kaldes 'usikrede netværk', og de fleste operativsystemer advarer brugere, før de opretter forbindelse til disse netværk.