Hvordan fungerer WiFi med en stationær pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

WiFi og stationære pc'er

Selvom trådløst netværk (WiFi) primært bruges sammen med mobile enheder, såsom bærbare computere og mobiltelefoner, er der stadig nogle få måder, hvorpå en stationær pc kan fungere med WiFi . Der er to måder, hvorpå en stationær pc kan være medvirkende til et trådløst netværk. Ikke alene kan en stationær pc benytte WiFi til at oprette forbindelse til et trådløst netværk, men i de fleste tilfælde er en stationær pc grundlæggende i den korrekte opsætning og konfiguration af et WiFi-netværk.

Trådløs stationær pc

Før WiFi blev introduceret , havde en stationær pc kun en mulighed for at oprette forbindelse til et netværk af pc'er eller andre netværksenheder. Dette var en fysisk forbindelse til en netværksrouter eller hub i form af et Ethernet- eller Cat 5-kabel. På grund af denne begrænsning måtte enhver, der ønskede at forbinde en stationær pc til et netværk, køre et Cat 5 netværkskabel til pc'en, installere et Ethernet-stik eller fysisk flytte computeren til et sted, hvor netværket kunne sluttes til. Med introduktionen af ​​WiFi kunne en pc-bruger erstatte sit standard netværkskort (NIC) med et trådløst NIC. Det trådløse NIC-kort har en antenne, der gør det muligt for stationær pc at opdage et WiFi-netværk og tilslutte med de korrekte sikkerhedsoplysninger. På grund af dette kan en stationær pc med et trådløst NIC flyttes hvor som helst i hjemmet eller kontoret, hvor der er et stærkt nok signal. Ved at installere et trådløst NIC kan en stationær pc fungere problemfrit med et WiFi-netværk, ligesom en bærbar computer.

WiFi Administration

Måske endnu vigtigere er den rolle, en stationær pc spiller i den faktiske opsætning af en WiFi netværk. For at et WiFi-netværk skal sikres og optimeres korrekt, skal en pc være forbundet til WiFi-router. Uanset om en bruger har til hensigt at dele en internetforbindelse eller blot forbinde flere computere, skal en netværksenhed, såsom en router eller hub, være installeret. En stationær pc kan forbindes direkte til WiFi-router og fungere som en pålidelig fejlfinding enheden i tilfælde af WiFi fejl eller problemer. Ved at have en direkte forbindelse til WiFi router kan en stationær pc eliminere mange mulige fejl ved at forbinde administratorens grænseflade på routeren. Administrationen af ​​en WiFi-router er tilgængelig ved hjælp af routerens IP-adresse på netværket. Den direkte forbindelse til den stationære pc til Wi-Fi-router sikrer adgang til routerens administrationsmuligheder, hvis alle routerens trådløse transmissionsfunktioner er mislykkede. Dette er en anden måde, hvorpå en stationær pc fungerer i et WiFi-netværk.