Hvordan fungerer luftkort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Om luftkort

Luftkort eller tilslutningskort bruger mobilnet til at oprette forbindelse til internettet. De bruger det mobile netværk til at overføre internetdata på samme måde som hjemmeforbindelser som dial-up eller DSL. I stedet for at bruge en kabelforbindelse som en telefon eller kabellinie bruger de samme trådløse forbindelse som din mobiltelefon.

Sådan overføres data Når din mobiltelefon modtager et opkald modtager det en radiotransmission fra en celletårn, ligesom en walkie-talkie. Men når den modtager en tekstbesked, modtager den en 'pakke' af data. Telefonen fortolker dataene til noget, som du kan læse. Luftkort bruger en lignende form for dataoverførsel til at flytte oplysninger mellem din computer og det mobile netværk.

Brug af et luftkort

Luftkort installeres som de fleste andre dele af computerhardware. Da de er beregnet til mobil brug, forbinder de ofte med PCMCIA-pladsen (en bred, flad port på siden af ​​en bærbar computer), men der er også USB-flykort. Dit nye kort vil blive tildelt et telefonnummer, ligesom en mobiltelefon, som du skal indtaste, når du installerer det. Dette nummer giver kortet mulighed for at oprette forbindelse til netværket og overføre oplysninger. Når den er installeret, og du har et cellulært signal, kan du oprette forbindelse til internettet ved at køre et forbindelsesprogram fra din operatør.