Hvordan virker Bluetooth-enheder?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er Bluetooth?

Mange uninitiated mennesker tror fejlagtigt på Bluetooth som en ting, ikke en teknologi. De mest populære Bluetooth-enheder er mobiltelefon headsets. En Bluetooth-mobil kan overføre lyden fra telefonen til headsettet, så brugeren kan lytte og tale uden at holde telefonen eller håndtere nogen ledninger. Du kan nemt genkende nogen, der bærer disse populære Bluetooth-enheder, fordi de ser ud til at tale med sig selv. Kun hvis man ser på den ene side, kan man se Bluetooth-høreapparatet. Andre Bluetooth-kompatible enheder omfatter computere og tilbehør til computere, PDA'er, printere, GPS-modtagere, kameraer og endda biler.

Trådløs teknologi

Som andre trådløse teknologier bruger Bluetooth radiofrekvenser til at kommunikere data. opererer ved 2,45 gHz på EM-båndets radiospektrum. WiFi, den traditionelle trådløse standard for netværk, adskiller sig fra Bluetooth-teknologien, fordi den har højere effekt, arbejder over større afstande og er beregnet til at være stationær. Der er en trådløs router eller en enhed, der sender et signal, og det er ikke meningen at være båret rundt. Med trådløs Bluetooth-teknologi er signalet svagt, menes at spare strøm og er bærbart. En stor fordel ved Bluetooth er, at forbindelserne er automatiske; der kræves kun lidt opsætning, og interferens er minimal mellem enheder på grund af frekvenshopping spredt spektrum, en teknologi, der opbryder dataene og transmitterer den på flere frekvenser.

Personal-Area Network

Bluetooth-enheder inden for hinanden Opret det, der er blevet kaldt et Personal-Area Network eller Piconet. Dette miniaturenetværk kan variere i afstand fra din hofte til dit hoved eller omfatte et helt rum. De fleste Bluetooth-enheder har kun en rækkevidde på 10 til 100 meter. Hvis du har flere bærbare Bluetooth-enheder, er dette meget praktisk, da du ikke behøver at bekymre dig om kabler for at udveksle data eller synkronisere dine filer.