Hvordan virker Clearwire?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutningshastighed et overblik

Clearwire bruger ikke en telefonlinje eller et kabel af nogen art for at forbinde en computer til internettet. Clearwire-modemet optager signaler fra nærliggende trådløse tårne. Trådløse tårne ​​sender konstant et internet signal, hvilket betyder at der ikke er ventet på internetforbindelse. Forbindelsen er øjeblikkelig, og hastigheden er ca. 1,5 megabyte per sekund. Der kræves ikke software. Clearwire-modemet er en plug-n-play-enhed, der begynder at fungere i det øjeblik, den er tilsluttet et desktop-, laptop- eller computernetværk.

Peg på trådløst trådløst system

I hjertet af Clearwire er Motorola Licensed Point-to-Multi-Point Expedience-systemet. Dette system er en del af MOTO wi-4 (en linje af produkter til ikke-internetlinks internet-forbindelse [NLOS]). Der er to ruter, som en forbruger vælger fra for at oprette forbindelse til internettet med Clearwire. Computere kan sluttes til Clearwire via et PC-kort eller RSU (RSU er automatisk adaptiv modulering for netværk). RSU er i det væsentlige et ethernet-broapparat, der anvendes til et enkelt LAN-netværk. Det betyder, at enheden er placeret i hjemmet og giver trådløs adgang til alle indendørs eller inden for rækkevidden af ​​den trådløse frekvens. Internet-signalhastigheden er lige så hurtig som bredbånd (ved hjælp af 10-basen T RJ-45-stik), men kræver ikke et kabel til forbindelse til RSU. Den eneste begrænsning er, at brugeren skal arbejde inden for signalets rækkevidde. På den anden side tilbyder Clearwire pc-kortet til brugere, der ønsker at være virkelig mobile. Et pc-kort er monteret i den bærbare computer, og den bærbare computer er øjeblikkeligt forbundet til internettet.

Hvor det virker

Clearwire transmitterer internettet over tynd luft, stort set overalt i USA, Mexico og i nogle dele af Europa. Det trådløse signal sendes fra cellulære tårne ​​eller bygninger. Bølgefrekvensen er 2,5 til 2,6 gigahertz i Amerika og Mexico (3,5 gigahertz i Europa). Clearwire er den nærmeste præstation i moderne teknologi til WiMax (WiMax er begrebet trådløst internet i hver by, i alle lande). Clearwires modem gør det muligt for computerbrugere at få adgang til internettet, downloade / uploade filer, sende e-mails og chatte over internettet (telefon) hvor som helst 2,5 / 2,6 gigahertz-radiofrekvensen udsendes.