Hvordan virker computernetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er computernetværk?

Et computernetværk består af flere computere, der er forbundet til hinanden ved hjælp af enheder, der tillader dem at kommunikere. Computernetværk kan tilsluttes ved hjælp af netværkskabler kaldet Cat5-kabler og netværkskort. Dit netværk kan også være trådløst og tilsluttet via trådløse routere. Hvis dit computernetværk er trådløst, ville det ikke kræve, at de sluttes ved hjælp af hardware. Når computeren er tilsluttet via et computernetværk, kan de overføre filer fra en computer til en anden. Disse computere kan også oprette forbindelse til internettet ved hjælp af en forbindelse.

Hvad er typer af computernetværk?

Der findes flere typer netværk, såsom et LAN (lokalnetværk), en CAN (Campus område netværk), MAN (hovedstadsnettet) og et VPN (virtuelt privat netværk. Et LAN er et netværk, der består af computere, der dækker et lille område, f.eks. et hjemmenetværk eller et lille kontor. Netværket kan tilsluttes ved hjælp af en router.En CAN-netværk er et computernetværk, der består af flere LANS.Denne type netværk bruges på universitetsbiblioteker.En MAN-computernetværk består af flere CAN-computernetværk. Denne type netværk ville bruge routere og hubs til at forbinde det. Et VPN-netværk bruger ikke ledninger eller kabel til at forbinde det. Denne type forbindelse er også sikker og bruges hovedsagelig i større miljøer.

Hvordan er der forbindelse til omputer-netværk?

Computernetværk er tilsluttet ved hjælp af netværkskort (NIC), nav, routere og broer eller switches. NIC-bil ds er enheder, der er installeret inde i en pc, eller de kan være forbundet til USB-porten på computeren. De tillader computeren at kommunikere med andre computere. Et nav indeholder flere porte, der tillader flere computere at oprette forbindelse til det og fungere som en. En router er en enhed, der gør det muligt for flere computere at oprette forbindelse til et sikkert netværk. Bridges forbinder flere netværk ved hjælp af porte og IP-adresser. Skifter filteroplysninger mellem netværkets porte baseret på MAC-adresserne.