Hvordan virker en bærbar computer med trådløst internetarbejde?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

WLAN

Trådløs internetadgang, forkortet ordentligt som WLAN eller generelt som Wi-Fi, gør det muligt for brugerne at frakoble deres bærbare computere fra kabelmodem og få adgang til internettet, hvor som helst et trådløst internet signal kan aflytes. Dette kan ske i en privat indstilling ved at forbinde en trådløs router til et kabelmodem, hvilket øger signalet til det omkringliggende område eller ved peer-to-peer-netværk og på offentlige trådløse 'hotspots', såsom dem, der tilbydes af hoteller, lufthavne og cafeer. Alle disse kaldes trådløse adgangspunkter.

Modulationsteknikker

WLAN bruger en af ​​to teknologier - spredningsspektrum eller OFDM (ortogonal frekvensdelingsmultiplexering) - for at sprede trådløse signaler via radiobølger . Gennemføres enten ved direkte brug af en frekvens eller ved 'frekvenshopping', tillader begge teknologier, at flere brugere bruger samme kilde for at få adgang til internettet med spredningsspektrum ved hjælp af et signal og OFDM ved hjælp af en kombination af signaler. For mere om moduleringsteknikker, se Ressourcer nedenfor.

Afbrydelse af et trådløst signal

Laptops aflyser trådløse signaler via et trådløst netværkskort (NIC), som nu er en standard intern komponent af nye bærbare computere. NIC'en er udstyret med en lille antenne til at modtage og sende signal over LAN, i modsætning til en Ethernet-port, som ellers direkte forbinder computeren med et kablet netværk. (Ved at ændre indstillingerne kan bærbare computere fungere enten trådløst eller trådløst.)

Gentagelse og reflektering

Et problem med trådløst netværk er, at signalet kan blokeres relativt let efter afstand og ved arkitektoniske og sommetider naturlige funktioner. Dette kan overvindes ved at bruge flere adgangspunkter og teknologier, der omtales som broer, repeater og reflektorer, alt designet til at hjælpe trådløse signaler med at overvinde disse barrierer (se Ressourcer).