Hvordan virker en netværksrouter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Routing

Netværk er designet til at tillade computere at snakke med hinanden. Dette letter fildeling, e-mail og fjernadgang. Dette opnås let, når alle computere er på samme fysiske netværk. Men det bliver lidt mere udfordrende, når computeren er spredt ud over hele verden. Routere bruges til at sende TCP / IP-pakker fra et netværk til et andet. Routere lærer, hvilke computere der er knyttet til hvilken port, og bruger disse oplysninger til at sende pakker til deres destination.

ARP

Routere bruger en protokol kendt som Address Resolution Protocol (ARP) for at lære om vedhæftede computere. En ARP-ramme sendes som en udsendelsesramme. I modsætning til andre rammer, der sendes til en bestemt destinationsadresse, sendes en udsendelsesramme til alle computere på netværket og skal besvares. Computeren reagerer med sin IP-adresse og dens MAC-adresse. IP-adressen er tildelt enten af ​​brugeren eller af en DCHP-server, MAC-adressen er en unik adresse tildelt til netværkskortet, når den fremstilles. Routeren opbygger et bord med disse oplysninger og porten svaret blev modtaget på. Routeren bruger denne tabel til at afgøre, om den kender destinationsadressen, når den modtager en pakke. Hvis destinationsadressen er i rutetabellen, sender routeren pakken til porten i tabellen. Hvis adressen ikke findes i rutetabellen, sendes den til standard gatewayen.

Nyttige værktøjer

Der findes to netværksværktøjer, der er nyttige, når du fejler et routeret netværk. Den første er Ping-kommandoen. En ping er en speciel ramme, der sendes til en destinationscomputer, hvis computeren er fastgjort til netværket, og den opererer, vil den reagere med et ping-svar. Ping- og responsrammen indeholder IP-adressen og MAC-adressen. Hvis routingstabellen er forældet, kan det rute rammerne til den forkerte MAC-adresse.

Det andet værktøj er sporrute. Traceroute vil detaljere de trin, en pakke tager for at komme til dennes destination, den viser hver routeres IP-adresse og den tid, det tager at komme til routeren. Dette værktøj er meget nyttigt, når der diagnosticeres forbindelsesfejl eller netværksforsinkelse.