Hvordan virker en trådløs adapter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En trådløs adapter gør det muligt for brugere at oprette forbindelse til internettet trådløst. Brug af en trådløs adapter eliminerer behovet for at forbinde din pc til et kabel eller et modem for at oprette forbindelse til internettet. Din trådløse adapter giver dig mulighed for at få adgang til internettet uanset din placering. Du kan bruge den forbindelse, du har fået af din tjenesteudbyder, eller du kan oprette forbindelse til Wi-Fi-adgang, der er tilgængelig på de fleste restauranter eller hoteller. Dette gør det nemmere at arbejde, mens du er på farten.

Tilslutning til din computer

Trådløse adaptere kan oprette forbindelse til din pc ved hjælp af flere metoder. Nogle adaptere er placeret inde i din computer; andre er forbundet til din pc via sin USB-port. De fleste brugere foretrækker en trådløs USB-adapter, da det er nemmere at oprette forbindelse til din pc. Du kan også dele adapteren fra en pc til en anden. Hvis du har en bærbar computer, er der trådløse adaptere, der kommer i form af et kort, der kan glide ind i en stikplads på din pc.

Funktion

Trådløse adaptere sender signaler ved hjælp af service set identifikatorer (SSID). En SSID bruges til at identificere de trådløse netværk og de computere, der er forbundet med det. SSID'en er nødvendig for, at adapteren kan tilsluttes trådløst uden brug af hardware. SSID'en gør også netværket tilgængeligt via en trådløs forbindelse af alle de andre computere, der er på netværket. SSID'en kan indføres manuelt i indstillingerne for din adapter. Når disse indstillinger er konfigureret, etablerer computeren en forbindelse ved at søge efter disse oplysninger og oprette et link til det. Som følge heraf har dit netværk mulighed for at forbinde trådløst.

Typer

Der findes tre typer trådløse adaptere. En 802.11g adapter er mere almindeligt foretrukket. De fleste brugere foretrækker denne type adapter, fordi den giver hurtigere internethastigheder. Disse adaptere er tilgængelige til overkommelige priser, hvilket gør dem værd at bruge. Denne adapter kan levere hastigheder på op til 54 Mbps. En 802.11b er en grundlæggende og ældre type adapter, der muligvis ikke leverer internet service med høj hastighed. Denne adapter er ikke så dyr som mere avancerede adaptere og giver hastigheder på omkring 11 Mbps. En 802.111n adapter er en nyere trådløs internetadapter, der giver internethastigheder, der er hurtigere end både 802.11b og 802.11g. De fleste virksomheder eller personer, der kræver hurtigere og stærkere downloadhastigheder, foretrækker denne type adapter. En ulempe ved at bruge denne type adapter er, at den bruger en frekvens, der almindeligvis anvendes af de fleste husholdningsapparater og kan være i konflikt med dem.