Hvordan virker en trådløs internetrouter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er en trådløs router?

En trådløs internetrouter bruges til at forbinde et LAN (lokalnetværk) eller et WAN-netværk (wide area network). De fleste routere omfatter Ethernet-porte, der giver dem mulighed for at sende og modtage pakker via netværket. Du skal bruge en router, hvis du har mere end en computer på et netværk. En trådløs router giver dig mulighed for at netværk flere computere uden at bruge kabler. Routere giver også sikkerhed til brugere ved hjælp af kryptering for at forhindre uautoriserede brugere at få adgang til netværket.

Hvad er forskellige typer routere?

Brug af en 802.11g trådløs router kan du dele filer hurtigere eller udskrive fra en netværksprinter hurtigere end med en 802.11b router. 802.11g er dyrere, og en 802.11b router fungerer fint for nogen der ikke har brug for særlig høj hastighed.

Hvordan bruger jeg en router?

Routeren skal konfigureres til dit netværk af ved hjælp af pc'ens IP-adresser. Din internetudbyder (ISP) kan levere den IP-adresse, du skal bruge. De fleste routere kan konfigureres ved hjælp af http://192.168.1.1 eller http://192.168.0.1. Din internetudbyder kan rådgive dig om, hvilke du skal bruge for den modelrouter, du har. Når IP-adresserne er identificeret DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), skal en protokol, der bruges til at tildele en IP-adresse til dit netværk, aktiveres for routerens port. Du har mulighed for at indtaste en bruger og et kodeord for at oprette forbindelse til din router. Af sikkerhedsmæssige grunde er det bedst at bruge et kodeord. Når du har indtastet din internetforbindelse information i routeren, har du lov til at oprette forbindelse til internettet.