Hvordan virker trådløst bredbånd med et modem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløst kort eller antenne

Moderne bærbare computere og desktops har mulighed for trådløs forbindelse. De er enten udstyret med et trådløst kort, eller man skal købe og installere dem. Et signal sendes fra det trådløse kort til ethvert modem, der ligger inden for rækkevidde. Omfanget afhænger af kortets kvalitet. Modemet sender derefter et signal tilbage til den trådløse enhed og åbner kanalerne for internetadgang.

Trådløs router

For at trådløst bredbånd skal kunne fungere, skal en trådløs router sluttes til modemet. Ofte er en router forbundet til et modem, så sender radiobølgen eller signalet fra routeren. Der er modemer, der dobbelt som en router. Computeren er forbundet med modemet, modemet er knyttet til den trådløse router, så sendes et signal til den trådløse enhed, når alle firewall og personlige indstillinger er oprettet af brugeren.

Satellitbredbånd

Satellitbredbånd fungerer på nøjagtig samme måde som trådløst bredbånd. han eneste forskel mellem de to er en satellit bredbåndsforbindelse opnås i områder, der ikke er højt befolket eller hvor telefon og kabel service er begrænset. Satellitbredbånd er ofte dyrere, fordi forbindelsen mellem satellit og modem når en længere afstand.