Opsætning af en proxyserver på en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Introduktion

Hvis du nogensinde bruger din Mac på et stort netværk som f.eks. på arbejde, på et universitet eller på et bibliotek, skal du sandsynligvis oprette en proxy. Netværk bruger proxyer til at kontrollere og begrænse adgangen fra uautoriserede brugere til uautoriseret indhold. Derudover gør proxyer netværkshastigheder hurtigere, fordi en proxyserver gemmer information fra tidligere besøg i cachen. Når webstedet er revideret, vil proxyen sammenligne de gamle oplysninger med de nye oplysninger. Da netværket ikke skal genindlæse hver side frisk, bliver netværket hurtigere.

Da de fleste store organisationer bruger pc'er, er det nogle gange svært at finde en administrator, der ved, hvordan man opretter en proxy på en Mac. Denne artikel vil forklare det grundlæggende ved at oprette en proxyserver på en Mac ved hjælp af Leopard. Andre versioner af Mac er ens.

Åbn netværksindstillinger

For at konfigurere en proxy ved hjælp af Mac Leopard, skal du åbne systemindstillingerne og vælge 'Netværk'. Vælg Internetforbindelse. Klik på det netværk, du bruger det har normalt en grøn cirkel ved siden af ​​den. Klik derefter på 'Avanceret ...' Klik på fanen 'Proxies'.

Bemærk: Hvis du bruger Tiger, skal du dobbeltklikke på netværket og klikke på 'Proxy' fanebladet i stedet for at klikke på 'Avanceret'.

Indtast proxyoplysningerne

Skift 'Konfigurationsproxies' rullemenuen til 'manuelt', medmindre du bruger en PAC-fil. En PAC-fil bruges til at begrænse adgangen til internettet. For eksempel vil en virksomhed begrænse de websteder, som medarbejderne kan besøge.

I boksen mærket 'Vælg en protokol til konfiguration:' vælg de protokoller, du vil bruge med proxyen eller proxyserverne. Konfigurer derefter hver protokol ved at indtaste adressen 'FTP Proxy Server' og adgangskoden, hvis det kræves. Bemærk at hver protokol skal konfigureres separat.

Når proxyerne er konfigureret, kan du indtaste websteder, der ikke har brug for proxyindstillingerne, ved at indtaste værterne og domænerne i feltet, der er mærket, 'Omgå proxyindstilling for disse værter og domæner:' For eksempel , hvis du har adgang til universitetswebstedet uden proxy, skal du indtaste det pågældende domæne i feltet 'Bypass'. Klik på 'OK' og 'Anvend'.

Hvis du skal slukke for proxyserveren, skal du blot fjerne markeringen af ​​protokollen fra feltet 'Vælg en protokol til konfiguration:'. Proxyserveren forbliver konfigureret, hvis du skal bruge proxyen senere.