Sådan beskytter du fortrolighed på en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Adgangskode beskytter din computer. Selvom du er den eneste person, der bruger en computer, er adgangskodebeskyttelse vigtig --- hvis computeren er tabt eller stjålet, vil du ikke have, at andre kan logge ind. For at oprette en adgangskode, klik på 'Start' Menu 'og' Kontrolpanel. ' Når du er i 'Kontrolpanel', klik på 'Brugerkonti og familiesikkerhed.' Dette åbner et vindue med flere overskrifter under overskriften 'Brugerkonti'. Der skal være mulighed for at konfigurere eller ændre din log-in-adgangskode.

2.

Brug anerkendte email, chat, shopping og finansielle hjemmesider. Chancerne er du har hørt om Amazon, eBay, IRS hjemmeside, Yahoo Mail, Google Mail og MSNs Hotmail. Populære, genkendelige websteder er normalt sikre og sikre. Alligevel er det bedst at læse 'Fortrolighedsaftalen' og 'Vilkår og betingelser', der er knyttet til ethvert websted, der anmoder om personlige oplysninger. Klik ikke på 'Jeg accepterer' bare for at fremskynde gennem en registreringsproces; Nøje læsning af dine rettigheder er nødvendig for at sikre online sikkerhed. Med mindre kendte websteder er det også en god idé at køre en websøgning efter brugeranmeldelser eller klager over webstedet.

3.

Giv aldrig personlige oplysninger til en individuelle. Mens organisationer og professionelle hjemmesider kan undersøges for at sikre fortrolighed, er det ikke nemt at scanne individuelle internetbrugere. Internet gør det muligt for scam-artister at operere under pseudonymer, der kører de samme svindel igen og igen under forskellige brugernavne.

4.

Scan din pc for malware regelmæssigt. Hvis du ikke abonnerer på et antivirusprogram, skal du overveje AVGs gratis antivirusprogram. En betalt opgradering giver endnu bedre sikkerhed, men den gratis udgave fungerer fint for de fleste afslappede pc-brugere. Lavasofts Ad-Aware-software hjælper også med at fjerne reklamer, der lurer på din computer, hvoraf nogle kan anmode om kreditkort og andre fortrolige oplysninger under pop-ups. > Hold Windows opdateret regelmæssigt. Windows Vista har flere indbyggede sikkerhedsfunktioner, desværre kan disse funktioner muligvis ikke beskytte fortroligheden på din computer fuldt ud, hvis de ikke holdes ajourførte. Som i trin 1 i denne artikel skal du åbne 'Kontrollpanel.' Denne gang skal du klikke på 'Check for Updates' under 'Security' overskriften. Dette vil automatisk kontrollere om vigtige softwareopdateringer, du kan også vælge tidsrammer for automatiske opdateringer.

På interntjenesteserviceens officielle hjemmeside viser statistikkerne for 2008, at elektronisk skatteindlevering steg 12 procent, og onlinebesøg på IRS.gov steg 44 procent. Derudover er Microsoft Works-regneark standard på næsten alle nye pc'er, hvilket gør det lettere for brugerne at spore de daglige forbrugsvaner. eBay, Amazon og andre onlinebutikker tilbyder desuden bekvemme alternativer til hjemme shopping. Med alle skatteoplysninger er kreditkortnumre og personlige data, der hviler på harddiske over hele kloden, mere PC-sikkerhed mere vigtig end nogensinde. Sørg for at dine computerfiler er fortrolige, bliver stadig vigtigere i dagens globale internetmarked. Heldigvis eksisterer Windows Vista, flere webstedspolitikker og gratis pc-scannere for at hjælpe dig med at beskytte din computer.