Sådan bruger du din pc som en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer en trådløs adapter, hvis det er nødvendigt. Indsæt cd'en for at installere softwaren. Indsæt den trådløse adapter i en ledig USB-stik, når du bliver bedt om det. Genstart computeren efter installationen.

2.

Opret et nyt netværk på den trådløse routercomputer. For Windows skal du gå til 'Start', 'Kontrolpanel' og 'Netværksforbindelser'. (Du skal muligvis ændre kontrolpanelets visning til 'Classic View' til venstre på skærmen for at se 'Network Connections.' Højreklik på 'Wireless Network Connection' og vælg 'Properties.'
Klik på 'Wireless Networks Klik på 'Tilføj' for at tilføje et nyt netværk. Indtast et navn i feltet 'Netværksnavn (SSID)'. Vælg 'Åbn' for 'Netværksgodkendelse' og 'WEP' for 'Datakryptering.' Skriv a 13 cifret kodeord i kodeordet til adgangskode. Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Dette er et netværk til computer (ad hoc).' Klik på 'Ok' for at afslutte. Afslut skærmen Netværksforbindelser.

3.

Aktiver ICS eller Internet Connection Sharing på routercomputeren. Højreklik på den forbindelse, du bruger til internettet. Hvis du f.eks. Bruger bredbånd, kan forbindelsen blive navngivet baseret på din internetudbyder eller kaldet 'Local Area Connection.' Vælg 'Egenskaber.' Klik på fanen 'Avanceret' og markér feltet for at aktivere ICS. Vælg 'Trådløs forbindelse' som din forbindelsestype fra rullemenuen. Klik på 'Apply 'og' Ok 'for at fuldføre.

Aktiver andre computere for at få adgang til det trådløse routercomputernetværk.
På en computer med et trådløst kort skal du dobbeltklikke på ikon for trådløst netværk i meddelelsesbakken. Der bør allerede være en notifikationsboble, når det trådløse netværk er oprettet. Vælg netværksnavnet, der blev oprettet i trin 2, og tryk på 'Connect'. Indtast netværksnøglen to gange for at oprette forbindelse.

Tips og advarsler

  • For at afbryde forbindelsen fra det trådløse netværk skal du klikke på 'Afbryd forbindelsen' fra vinduet Windows Netværk. Hovedcomputeren kan også afslutte forbindelsen.
  • Når du deler internetadgang, skal hovedcomputeren altid forblive tændt. lukker computeren, som fungerer som den trådløse router, afbryde alle computere og enheder fra netværket.
  • Computere med et trådløst kort kan fordoble som en router. Små trådløse netværk fungerer lige så godt sammen med en computer som en router. Større netværk kræver imidlertid en traditionel trådløs router. De fleste computere har et trådløst kort indbygget. Hvis ikke, er trådløst kort og adaptere billigere end en trådløs router.