Sådan bruges opkald med en MacBook

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at du har de nødvendige kontooplysninger handy. Du skal bruge telefonnummeret til din tjenesteudbyder og også dit brugernavn og adgangskode.

2.

Tilslut dit modem til din MacBook via USB eller Ethernet-forbindelse. < /p>

3.

Åbn panelet 'Systemindstillinger'. Der er en genvej til 'Systemindstillinger' i Dock repræsenteret af et tandhjulsikon. Derudover kan du få adgang til 'Systemindstillinger' ved at klikke på ikonet 'Apple' i venstre hjørne af menulinjen øverst på skærmen og derefter vælge 'Systemindstillinger' i rullemenuen.

4.

Vælg 'Netværk' fra panelet 'Systemindstillinger'. Når panelet 'Netværk' åbnes, skal du finde dit opkaldsmodem på listen over enheder i panelet 'Netværkstjenester' til venstre på skærmen. Klik på opkaldsmodemet for at åbne modemgrænsefladen. Her vil du indtaste modemoplysningerne. Giv modemtjenesten et navn (f.eks. Joe 's Internet) og klik på 'Opret.' Næste skal du indtaste de opkaldsoplysninger, du har angivet hos din internetudbyder (telefonnummeret for at få adgang til internettet, i de angivne felter) dit kontonavn og din kontoadgangskode).

Efter at du har indtastet dine kontooplysninger, skal du klikke på feltet ud for 'Vis modemstatus i menulinjen' og en ikonet for modemstatus vises i den permanente menulinje øverst på Mac-skrivebordet. Dette ikon ligner en lille telefonmodtager. Luk menuen 'Netværkstjenester' og afslut 'Systemindstillinger.' Klik på modemikonet (ligner en lille telefon modtager) placeret i menulinjen for at aktivere opkaldsmodemet og oprette forbindelse til internettet.

Selv om MacBook ikke har et indbygget opkaldsmodem, kan du konfigurere computeren til at bruge din opkaldsinternet, hvis du ejer en MacBook-notesbøger og har et USB- eller Ethernet-opkaldsmodem. Lær de nødvendige trin for at konfigurere din MacBook til at bruge en opkaldsforbindelse.