Sådan opbygger du et lokalt trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk for en af ​​de computere, du vil tilføje til det trådløse netværk. Træk netledningen ud af bagsiden af ​​sagen, og fjern derefter alle de andre kabler, der er tilsluttet computeren.

2.

Sæt computerhuset ned på siden, så at venstre sidepanel vender op mod dig. Fjern sækskruerne placeret på den øverste og nederste ende af bagsiden af ​​sagen. Skub ned på sidepanelet og skub det ud af computerhuset.

3.

Find et åbent PCI-kortspor i nederste venstre hjørne af computerens bundkort. hakene på bunden af ​​det trådløse netværkskort til hakene på PCI-kortsporet. Skub det trådløse kort forsigtigt på kortpladsen.

4.

Sæt sidepanelet tilbage på sagen og sæt skruerne på igen. Sæt computeren i igen. Gentag processen med at tilføje trådløse netværkskort til alle de computere, der vil indgå i netværket.

5.

p> Indsæt installations-cd'en, der fulgte med den trådløse router, i cd-drevet på computeren, der er tættest på dit bredbånds- eller kabelmodem. Følg vejledningen for at installere router-softwaren. Slut den trådløse routerens strømkabel.

6.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til den udgående port på dit kabelmodem, og tilslut derefter den anden ende til 'WAN' -porten på den trådløse router.

7.

Åbn 'Kontrolpanel' i n computerens Start-menu og klik på ikonet 'Netværk og delingscenter'. Klik på linket 'Opret forbindelse til et netværk'. Rul ned gennem listen over tilgængelige netværksudstyr og klik på navnet på din trådløse router.

8.

Klik på 'Connect.' Gentag forbindelsesprocessen på alle de andre computere, du vil være forbundet til netværket.

Tips og advarsler

  • Du skal kun installere router-software på en af ​​computere i netværket. Når du har adgang til netværks- og delingscenteret, når alle computere er tilsluttet, kan du overføre filer mellem maskiner.
  • Sørg for, at du frigiver den opbyggede statiske elektricitet i din krop, inden du åbner en computer kasse ved at trykke på et metal objekt, der er forbundet med jorden.
  • Hvis du har alle dine hjemme- eller kontorcomputere, der er tilsluttet netværk, kan du dele en internetforbindelse og overføre filer mellem alle de tilsluttede pc'er. Hvis du ikke vil bryde med at køre kabler mellem flere computere i forskellige rum, kan du i stedet opbygge et trådløst netværk ved hjælp af en trådløs router og flere trådløse netværkskort.