Sådan opretter du forbindelse til en Windows-pc fra en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer Windows-pc'en til fildeling. En ad gangen, højreklik på hver mappe, du vil dele, og vælg 'Egenskaber' indstillingen. Gå til fanen Deling, marker afkrydsningsfeltet for at dele mappen på netværket, lav et navn til den mappe, der vises på Mac'en, og klik på 'OK'.

2.

Få din pcs IP-adresse. Indtast 'ipconfig' i kommandoen Kør, og det vil medbringe et DOS-baseret opsætningsvindue, hvor IP-adressen vil blive inkluderet. Hvis din pc har et navn, husk det også. < /p>

3.

Skift til Mac'en og gå til menuen 'Gå' øverst på skærmen (når Finder vises). Vælg 'Connect to Server'. I feltet Serveradresse skal du skrive 'smb: //' efterfulgt af pc'ens navn eller IP-adresse og klikke på 'Connect'.

4.

Se efter systemgodkendelse dialogboksen, der vises, når Mac'en har fundet dine pc'ers delte mapper. Indtast dit Windows-brugernavn og adgangskode for at få adgang til Windows-mapperne.

5.

Brug drop- nedliste i den næste dialogboks, der ser ud til at søge i de tilgængelige delte Windows-mapper. Vælg den ønskede mappe, og klik på 'OK'. Du kan nu få adgang til dette mappe fra enten skrivebordet eller Finder-vinduet, og du kan åbne eller kopiere eventuelle filer, som Mac'en kan læse.

Tips og advarsler

  • PC'en navn kan være en bedre mulighed at bruge, når du opretter forbindelse til serveren, da IP-adressen kan ændre sig, især når noget på routeren er afbrudt og tilsluttet igen.
  • Windows-pc'er og Apple Mac-computere har en lang historie af ikke-kompatibilitet. Men de nyeste versioner af Mac OS X gør det nemmere. Hvis du har både en Windows-pc og en Mac-computer, der er tilsluttet dit netværk via en router, kan du forbinde de to sammen og dele pc'ens mapper og filer på Mac. Enhver mappe på pc'en, som du godkender til deling, kan være findes på Mac'en ved at oprette forbindelse til serveren. Du kan stadig kun åbne filer, som Mac'en kan læse, hvilket betyder at du ikke kan bruge .EXE-programmer og andre Windows-eksklusive programmer på Mac'en.