Sådan tilsluttes 2 computere ved hjælp af et LAN-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mål afstanden mellem de to computere og skriv længden ned. Køb et Ethernet-crossover-kabel, som er lidt længere end den målte længde (se Ressourcer nedenfor).

2.

Sluk begge computere fuldstændigt. Slut den ene ende af crossover-kablet til Ethernet-netværksporten bag på en af ​​computerne. Kør kablet over til den anden computer, og tilslut den anden ende til computerens Ethernet-port.

3.

Tænd begge computere igen og vente på deres operativsystemer til færdig indlæsning. Klik på 'Start' knappen på en af ​​computere og vælg derefter 'Control Panel' valgmuligheden. Rul ned gennem listen over muligheder og klik på ikonet mærket som 'System'.

4.

Vent til et nyt vindue pop op og spørg om du vil fortsætte, og klik på 'Fortsæt' -knappen. Rul ned til overskriften 'Computer Name' og skriv ned posten under 'Arbejdsgruppe'.

Gå til den anden computer, og få adgang til menuen System i Kontrolpanel. Rul ned til overskriften Computer Name, og klik på på 'Change' -knappen. Indtast det arbejdsgruppenavn, du skrev ned tidligere i tekstboksen 'Arbejdsgruppe'. Klik på 'Apply' -knappen.

6.

Genstart computeren for at gemme arbejdsgruppeændringen. Naviger tilbage til Kontrolpanel og klik på ' Netværks- og delingscenter '-ikonet. Vælg 'Vis computere og enheder' for at få adgang til den anden computers filer og mapper.

Tips og advarsler

  • Du kan overføre filer til den anden computer ved at trække dem i den mappe, der svarer til computeren i vinduet 'Netværk og delingscenter'.
  • Mens de fleste hjemmenetværk sker via en router med flere Ethernet-kabler, skal du muligvis ikke købe alt det udstyr, hvis du kun har to computere, der skal overføre filer til og fra hinanden. Du kan sammenkoble to computere direkte sammen ved hjælp af et LAN-kabel, der er kendt som et crossover-kabel.