Hvordan virker Voice over IP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprettelse af forbindelse til en tjeneste

Begyndelsen af ​​VoIP-processen (voice over IP) involverer tilslutning til en VoIP-tjeneste. Da VoIP indebærer et komplekst netværk af mange brugere og informationspakker (indeholdende tale- og lyddata), skal du først oprette forbindelse til en VoIP-udbyder for at disse datapakker kan gøre deres vej til dig. Når du er oprettet til din egen tjeneste, vil du være klar til at oprette forbindelse til dem på samme tjeneste eller ved hjælp af en anden tjeneste til udveksling af information.

Lyd optages

Når du har etableret en forbindelse med en person, vil du begynde taler. Tjenesten registrerer dine vokaliseringer og konverterer dem til datapakker, der er i stand til at krydse forskellige netværk for at nå frem til den anden parts ører. Bemærk: Hvis brugerne bruger to forskellige netværk, kan de opleve en lille til moderat forsinkelse, da pakkerne skal rejse ud af deres netværk for at nå deres destination.

Pakkerne skiftes

Når lyden er optaget, pakken, der blev skabt af vokaliseringen, sendes over netværket og udveksles for pakker, der indeholder den anden parts lydpakker. På den måde deles dataene på en symmetrisk måde, som giver parterne mulighed for at snakke og lytte på samme tid .