Hvordan virker Wireless DSL?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Krav

En hurtig bredbåndsinternetforbindelse bruges sammen med DSL. Et adgangspunkt overfører det lokale netværkssignal trådløst til en eller flere computere. Adgangspunkter er trådløse routere eller antenner, der sender et signal. Der kræves et trådløst kort eller en adapter til at modtage signalet til en computer (selvom en ny bærbar computer allerede har et trådløst kort indbygget i hardwaren). Hvis computeren leveres med et indbygget trådløst kort, vil der være en switch placeret på ydersiden af ​​computeren, som kan tændes og slukkes for trådløst internet.

Signaler og forbindelser

Styrken af ​​DSL-signalet er i forhold til afstanden mellem DSL-udbyderens placering og placeringen af ​​kundens modem. En direkte forbindelse til udbyderen er etableret via DSL (mens kabelbrugerne er oprettet på et underjordisk netværk af kabler - ofte langsommere som flere forbindelser er lavet). Trådløst internet opererer på en frekvens, der deles af mobiltelefoner (2,4 gigahertz til mobiltelefoner. 2,4 til 5 gigahertz til trådløs DSL). Det trådløse DSL-signal downloader og modtager information hurtigere end det uploader eller overfører data. DSL-linjen i sig selv er forbundet fra telefonstikket direkte til bagsiden af ​​transceiveren (DSL-modem). DSL-signalet transporteres til den trådløse router enten via USB-kabel eller et ethernet-kabel. Forestillinger varierer over et trådløst DSL-netværk afhængigt af hvor mange computere der deler det trådløse signal. Båndbredden falder med flere anvendelser, hvilket igen vil bremse internethastigheden.

Filtre og splittere

DSL-pakker leveres med filtre, der gør det muligt at konvertere en almindelig telefonlinje til DSL-signalet. Filteret blokerer signaler over 4 KHz, hvilket ellers ville forstyrre telefonsamtaler, mens de er på internettet. En splitter bruges, når telefonen og internetrouteren skal dele den samme telefonlinje. Ved at forbinde en splitter i stikkontakten, kan brugeren forbinde to telefonledninger i telefonstikket. Hvis flere telefonledninger er tilsluttet (forskellige rum), vil et telefonopkald midlertidigt afbryde DSL-signalet, hvilket forårsager, at internetadgangen bliver midlertidigt utilgængelig (indtil telefonen er hængt op). Derfor bruges en splitter til at opdele telefon- og internettransportørerne.