Hvordan virker en WiFi-hotspot eller trådløs internetadgang?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Introduktion

Trådløst internet og Wi-Fi Hotspots ligner hinanden, da de begge sender radiosignaler fra en central placering, der læses af nærliggende computere. Det er en yderst nyttig funktion, der gør det muligt for mange brugere at oprette forbindelse til og nyde internettet.

Hvor de bruges igen

Trådløs teknologi findes almindeligvis i kontorer, boliger og virksomheder, der tilbyder internet til deres kunder, Virksomheder kan reducere brugen af ​​kabler, samtidig med at de opretholder sikkerheden. Homes kan tilbyde internetadgang til venner og familie, og virksomheder kan give eller sælge adgang til internettet for at tiltrække nye kunder og øge eksisterende kunders tilfredshed. Wi-Fi Hotspots gør det muligt for kunder, som regel via mobiltelefonfirmaer, at få adgang til eksisterende trådløse netværk på praktiske steder, f.eks. Boghandlere.

Sådan virker det

Trådløse routere er kernen i alle trådløse internetopstillinger. De forbinder normalt direkte til internets kilde (et Ethernet-port, kabel eller DSL-modem) og konverterer de digitale signaler til højfrekvente radiosignaler. Det fungerer som en kortdistancestation, så computere med netværkskort kan registrere dem hvis de er inden for rækkevidde. Hvis en computer beslutter sig for at deltage, sender brugerens netværkskort sine egne radiosignaler til routeren, etablerer en forbindelse, får en bestemt 'adresse' og får adgang til internettet. Hvis et netværk er sikret, vil en adgangskode normalt være kræves, og efterfølgende kommunikation bliver krypteret. Hvis ikke, kan nogen være med. En netværksadministrator kan kontrollere sikkerhed og mange andre indstillinger via routerns opsætningsmenu.