Hvordan virker en telefonmodem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Modem modulerer data Til brug i telefoni skal et modem modulere data i lyd. Da computeren som modemet er tilsluttet forbereder til at forbinde og transmittere information, sender den information til modemet, som skal moduleres. Når modemet modtager disse data, fungerer det sammen med processoren på computeren for at omdanne dataene til lyd, der er egnet til transmission via en telefonmodstand.

Modemet sender og modtager lyde

Med dataene Vellykket konverteret til hørbare lyde er telefonmodemet klar til at oprette forbindelse. I manuelt styrede modemer kan kommandoer, der er standardiseret af Hayes Corporation (kendt som 'Hayes Commands') udstedes for at få modemets opmærksomhed (AT), slå modemhøjttaleren på (M1) og indstille dens lydstyrke til niveau tre (L3), indstil opkaldshastigheden (S11), ring til toner (DT) og vente automatisk på et svar. I den anden ende kan en kommando udstedes for at svare (ATA) og en forbindelse oprettes automatisk (mens disse kommandoer kan manuelt udstedes til enhver tid, telefonmodemmer i hyppig brug bruger generelt software til automatiseret drift.) Når det kaldte modem svarer, lyder det en tone, der er kendt som en 'linjeacceptance tone' (LAT), der angiver modemoverføringsmulighederne til det kaldende modem, det kaldende modem begynder at forhandle forbindelsen, etablering af oplysninger såsom maksimal overførselshastighed og fejlcheckningsprotokoller under forbindelsesprocessen kendt som modemhåndshake.

Telefonmodemer Brug fejlkorrektion

En kritisk oplysninger etableret under håndtryksprocessen er dataintegritetsbekræftelsen kendt som fejlkorrektion. En række fejlkorrigeringsprotokoller er tilgængelige, og hver fungerer forskelligt, men alle protokoller verificerer integriteten af ​​de modtagne data baseret på en programmeret algoritme, og hvis de modtagne data fejler fejlkontrollen, beder de specifikke data blive genindtægt.

Modemmodtageren demodulerer lyd

Da det modtagne modem modtager indgående data, der har bestået fejlkorrektionsprocesser, demodulerer dem lydene i binære data, der er nyttige til computeren. Afhængigt af modemets evner kan det også kompensere for støjstøj og andre variabler, da det demodulerer data, og det kan stole på enten dets egen ydeevne eller arbejde i forbindelse med computerens processor for at opnå optimal ydelse.