Sådan ændres sikkerhedsindstillinger på en Belkin Wireless Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for en af ​​de computere, der for øjeblikket er tilsluttet et netværk via din trådløse Belkin-router. Klik på knappen 'Start', og åbn derefter kontrolpanelet.

2.

Rul ned gennem kontrolpanelets indstillinger og dobbeltklik på ikonet 'Enheder'. Højreklik på posten til din Belkin trådløse router og klik på 'Update Driver.' Vent til den nyeste software driver for at afslutte download og derefter lukke vinduet Devices.

3.

Åbn din webbrowser ved at klikke på det tilhørende skrivebordsikon. Klik på adresselinjen øverst i webbrowserens vindue og indtast strenget af tal og prikker '192.168.2.1' Tryk på Enter for at hente routerens adgangsside. Klik på knappen 'Log på'.

4.

Lad tekstboksen tekstfeltet være tomt og klik derefter på knappen 'Send' for at få adgang til indstillingsmenuen. Klik på fanen øverst på skærmen, der er mærket som 'Trådløs'.

5.

Find linket 'Sikkerhed' i midten af ​​siden og klik på det. Klik på rullemenuen 'Sikkerhedsmodus', og skift derefter sikkerhedsfunktionen til den ønskede indstilling. Vælg '128 bit WEP' i rullemenuen, hvis du vil aktivere sikkerhedskryptering på dit trådløse netværk.

6.

Klik på knappen 'Generer' på nederst på skærmen for at generere krypteringsnøglen og derefter indtaste et kodeord, du vil bruge i tekstfeltet 'Passphrase'. Lad feltet være tom, hvis du vil have nogen inden for rækkevidde for at kunne få adgang til din trådløse router. Klik på knappen 'Apply Changes' for at gemme ændringerne.

Tips og advarsler

  • Hvis du indtaster et kodeord i tekstfeltet 'Passphrase' hvem der forsøger at oprette forbindelse til et websted ved at bruge din trådløse router fra en hvilken som helst computer, bliver bedt om at indtaste adgangskoden først.
  • Med en Belkin trådløs router kan du forbinde computere til den samme internetforbindelse uden at skulle køre kabler mellem dem alle. Hvis du ikke vil have nogen fremmed med en bærbar computer, der ligger inden for din trådløse router, for at kunne få adgang til dit netværk, skal du først aktivere routerens sikkerhedsindstillinger.