Sådan beskytter du dit trådløse netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer den nyeste firmware i din trådløse router.

Hvornår var sidste gang du opdaterede din router's firmware? Det er sandsynligvis enten aldrig blevet gjort eller blev kun opdateret den dag, du installerede den trådløse router.

For D -Link Routere går til:
http://support.dlink.com/

For Cisco og Linksys Routers skal du gå til:
http://www.linksysbycisco.com/ USA / da / support

For Netgear Routers skal du gå til:
http://kb.netgear.com/app/

For TrendNet Routers skal du gå til: < br /> http://www.trendnet.com/downloads/

2.

Skift adgangskoden til den trådløse router.

Når du købte routeren til dit trådløse netværk, leveres det med en standardadgangskode. Nogle router-software tvinger dig til at ændre adgangskoden, men andre gør ikke. Lav en ændring af adgangskoden nu. Brug en kombination af bogstaver, tal og specialtegn som #, $og @. Dette vil gøre hackere med sniffer-software og software til at dekryptere dit kodeord meget hårdere.

Du bør overveje at ændre adgangskoden til den trådløse router ved l øst hver 3 måneder. Dette er lidt af en smerte, da du har andre enheder oprettet for at få adgang til dit trådløse netværk, såsom et spil system eller en Tivo. Når du ændrer dit trådløse netværkskodeord, skal du også ændre adgangskoden, der er gemt på disse enheder, hvis du vil fortsætte med at få adgang til internettet.

3.

Aktiver kryptering din trådløse router.

Dette er en af ​​de nemmeste ting at gøre for at beskytte dit trådløse netværk. Når jeg tænder min bærbare computer i mit kvarter, er der normalt mindst 8 trådløse netværk til rådighed. Da kun min trådløse router og en anden i nabolaget bruger kryptering, kan jeg oprette forbindelse til 7 ud af 8, hvis jeg var en dårlig fyr. De fleste af mine naboer var endda venlige nok til at navngive deres router deres efternavn som Smith House. Det gør du ikke, alle, herunder hackere, der forsøger at målrette mod folk, kan nemt vide, hvilken trådløs forbindelse der skal målrettes.

Der er hovedtyper af trådløs router-kryptering, herunder WEP-beskyttelse (Wired Equivalence Privacy), WiFi Protected Access (WPA) og WiFi Protected Access 2 (WPA2). Ordren, hvori disse router krypteringstyper er angivet, er også effektivitetsordningen, fra laveste til højeste sikkerhed. Du skal definere en adgangskode, når du konfigurerer en af ​​disse typer kryptering på din trådløse router. Det anbefales at regelmæssigt ændre din adgangskode for at holde tingene sikret, ligesom det trådløse routeradgangskode.

4.

Brug MAC-filtrering til at styre, hvilke computere der kan få adgang til dit trådløse netværk.

Ethvert trådløst netværkskort har en unik Media Access Control (MAC) adresse. MAC-adressen er hardwired ind i kortet og kan ikke ændres. Få MAC adresserne til hver computers trådløse netværkskort, som du vil tillade adgang. Det samme vil være nødvendigt for enhver anden trådløs enhed, såsom en Tivo eller spilkonsol. Når du har MAC adresserne, skal du bruge MAC filtreringsfunktionen i din trådløse routerkonfiguration for at indtaste hver MAC-adresse.

For at få MAC-adressen på hver computer således:

I Windows XP skal du klikke på Start, derefter Kør. Skriv cmd og klik på OK. DOS-vinduet vil så dukke op. Skriv ipconfig / tryk derefter på Enter. MAC-adressen er mærket 'Physical Address'.

I Windows Vista i boksen over nederste venstre vinduer symbol type cmd og tryk enter.DOS vinduet vil så pop op.Type ipconfig / alt tryk derefter enter. MAC adressen er mærket 'Physical Address'.

5.

Hvis din trådløse router tillader dette, skal du ændre routerens IP-adresse. De fleste alle trådløse routere har en standardadresse på 192.168.0.1. Hvis du ændrer adressen, bliver den mere vanskelig kult for hackere eller naboer at gætte. Skriv ned det nye nummer, og læg en etiket på bunden af ​​routeren, så du vil huske den nye router-IP-adresse. Normalt får du adgang til den trådløse router opsætning ved at åbne en browser og skrive i den trådløse routers IP-adresse.

6.

De fleste trådløse routere giver dig mulighed for at slukke for servicesættet Identifier (SSID) -udsendelse. I hver datapakke, der sendes, er SSID inkluderet i overskriften. Routere er som standard indstillet til at sende SSID'en automatisk. Du vil typisk have, at SSID-nummeret er det samme som din arbejdsgruppe, der er oprettet i dit trådløse Windows-netværk.

7.

Sluk for fjernbetjeningsfunktionen routeren, medmindre du absolut skal bruge denne funktion. Mange routere vil spørge dig om du vil have denne funktion aktiveret, når du konfigurerer den trådløse router, skal du sørge for at vælge nr. Du ønsker ikke, at naboer eller hackere skal kunne få adgang til indstillingerne på din trådløse router.

8.

Hvis du har mistanke om, at nogle af dine trådløse indstillinger er blevet ændret, er de fleste routere har en nem måde at gendanne standardindstillingerne på routeren. Gendan routeren til standardindstillingerne, og følg alle trin ovenfor for at beskytte dit trådløse netværk. Routerbilledet på billedet har en forsænket trykknap for at gendanne routeren til standardværdierne. Søg efter en knap som denne på din router eller kontakt din ejer manual.

Beskyttelse af dit trådløse netværk er afgørende. Hvis du ikke har noget imod naboer, der bruger dit trådløse netværk eller en hackerparkering foran dit hus for at se, hvad der er på dine computere forbundet til internettet, så kan du stoppe med at læse denne artikel. De fleste mennesker ønsker at beskytte deres ejendom og sørge for, at deres internet service ikke misbruges. Denne artikel vil give dig nogle råd til at beskytte sikkerheden for dit trådløse netværk.