Sådan bruger du din computer som en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at din computer har et trådløst kort til WiFi-funktion. Hvis det ikke er tilfældet, skal du installere et trådløst kort i en internetudbyder på bagsiden af ​​computeren. Slut modemet til computeren og bekræft, at din internetadgang fungerer.

2.

p> Gå til kontrolpanelet og vælg 'Netværk' -alternativet. Vælg Vista 'Netværk og delingscenter' efterfulgt af 'Opret en ny forbindelse' i menuen 'Opgaver'. Klik på 'Konfigurer en trådløs ad- Hoc Network. '

3.

Hvis du bruger et XP-operativsystem, skal du gå til' Netværksforbindelser '. Højreklik på' Trådløs netværksforbindelse 'og vælg' Egenskaber 'På fanen' Trådløse netværk 'skal du markere afkrydsningsfeltet' Brug Windows til konfiguration ... 'og klikke på' Tilføj 'under' Foretrukne netværk '.

4.

Opret et navn og en sikkerhedsnøgle til dit nye netværk. I XP skal du vælge 'Delt' som 'Netværksgodkendelse' og 'WEP' til 'Datakryptering.' I 'Avanceret' skal du vælge 'Kun computer til computernetværk. '

5.

Udfør den trådløse opsætning. I Vista skal du klikke på' Tænd for internetforbindelsesdeling Klik på 'OK', og klik derefter på 'Local Area Connection', og vælg 'Egenskaber'. Gå til fanen 'Avanceret', og marker afkrydsningsfeltet for at tillade andre netværksbrugere at oprette forbindelse til netværket.

6.

Tænd en anden computer (med et trådløst kort), og åbn netværkets delingscenter. Klik på indstillingen for visning eller styring af trådløse netværk, og vælg dit nye computernetværk (du skal muligvis 'Tilføj' netværket, før det vises). Indtast netværksens sikkerhedsnøgle for at få adgang til det trådløse netværk.

Hvis din computer har et trådløst kort installeret, kan du bruge det til at sende et signal til andre computere som en router. Hver computer har en applikation til opsætning af trådløse netværk på systemet, og enhver computer kan konfigureres til at acceptere det trådløse signal. Du kan også oprette en sikkerhedsnøgle til netværket for at tillade kun autoriserede brugere - en vigtig funktion, hvis du ikke vil have andre, der stjæler dit signal og muligvis spionerer på dit netværk.