Sådan forlænges rækkevidden af ​​en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern fysiske hindringer. Trådløse signaler kan lettere rejse gennem luft end tætte genstande, såsom vægge, døre og møbler. At skabe en klar sti mellem din router og modtageren vil øge signalstyrken. Placering af routeren selv på et sted med uhindrede synsvidder er en god måde at optimere signalstyrken.

2.

Fjern kilder til trådløs interferens. Trådløse signaler kan forhindres af signaler afgivet af andre trådløse enheder og elektriske apparater. Sørg for, at din trådløse router ikke er for tæt på routere fra naboer. Trådløse telefoner kan også forårsage forstyrrelser.

3.

Ændrer retningen på routerens antenner. En routerens antenner ligner dem i et tv med kaninører: The orientering kan gøre en stor forskel på hvilke områder får et stærkt signal. Opgradering af routerens antenner kan også bidrage til at øge rækkevidden.

4.

Brug en trådløs repeater. En trådløs repeater er en enhed, der tager i trådløse signaler og sender dem tilbage med fornyet styrke. Placering af en repeater halvvejs mellem en router og en computer vil øge signalstyrken. Gentagere kan også bruges til at komme rundt om forhindringer, såsom vægge og døråbninger.

5.

Opgrader dit trådløse kort. Undertiden er det modtagende computers trådløse kort mere skyld i et svagt signal end selve routeren. At få en ny Wi-Fi-adapter kan øge signalstyrken. Opdatering af softwaredrivere til et eksisterende trådløst kort kan også bidrage til at øge ydeevnen.

Tips og advarsler

  • Udskiftning af din router kan være den bedste mulighed for at øge rækkevidden og hastighed, hvis du bruger forældet teknologi. Fra 2009 er 802.11n den nyeste trådløse teknologi, som har bedre rækkevidde og hastighed end 802.11g, og 802.11g er hurtigere og giver normalt et stærkere signal end de ældre 802.11b.
  • En trådløs router er en enhed, der gør det muligt for en kabelforbundet internetforbindelse at blive omdannet til et trådløst signal, som computere i nærområdet kan bruge til at oprette forbindelse til internettet. Mange bruger bærbare computere rundt i hjemmet og på arbejdspladsen, og trådløse netværk muliggør større fleksibilitet, da computere kan flyttes konstant og forblive forbundet til internettet uden ledninger. Et af problemerne med trådløst netværk er, at styrken af ​​trådløse signaler svækkes, når de rejser, og det kan også forhindres af forskellige forstyrrelser. Der er mange måder til fejlfinding af dårlig signalstyrke og udvidelse af en trådløs router.