Sådan laver du et netværk ved hjælp af en D Link Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt installations-cd'en (den, der fulgte med D-Link router), i cd-drevet på computeren, der vil være placeret tættest på routeren. Følg vejledningen på skærmen for at installere D-Link router-softwaren.

2.

Slut strømforsyningen fra routeren til en stikkontakt. Tilslut et Ethernet-kabel fra den udgående port på dit kabel eller bredbåndsmodem til porten på D-Link-router, der er mærket som 'WAN' eller 'Wide Area Network.' Vedhæft et andet Ethernet-kabel fra en af ​​de nummererede porte på routeren til Ethernet-porten på computeren.

3.

Åbn et web-browsingprogram og forsøg på at få adgang til et websted til Sørg for, at du har konfigureret routeren korrekt. Fjern alle kablerne og geninstaller D-Link-softwaren, hvis du ikke kan surfe på internettet på computeren.

4.

Slut Ethernet-kabler fra nogen af ​​de tilgængelige nummererede porte på D-Link Router til Ethernet-portene på de andre computere, du vil sammenkæde. Tænd en af ​​computerne og navigér gennem menuen 'Start' til Kontrolpanel.

5.

Rul ned gennem 'Kontrolpanel' muligheder og klik på ikonet mærket 'Netværks-og delingscenter.' Klik på et link i venstre side af vinduet, der er mærket 'Opret forbindelse til et netværk.'

6.

Find D-Link Router i listen over tilgængelige netværksenheder og klik på den. Klik på 'OK' for at forbinde computeren til netværket.

7.

Gentag processen med at oprette forbindelse til D-Link-router på alle de andre computere for at afslutte opsætningen Netværket.

Tips og advarsler

  • Når computere er alle sammenkoblet sammen, kan du klikke på 'View connected devices' i netværket og Sharing Center for at sende og modtage filer mellem de andre computere. En printer, der har en Ethernet-port, kan også tilsluttes netværket på samme måde som computerne var tilsluttet, selvom du skal klikke på 'Tilføj en printer' i stedet for 'Opret forbindelse til et netværk' i netværk og delingscenter på hver af de computere, der skal få adgang til printeren.
  • Hvis dit hjem eller kontor har flere forskellige computere i separate lokaler, vil du måske gerne have dem sammen, så de alle kan dele en internetforbindelse og overføre filer mellem hinanden. Med et par Ethernet-kabler og en D-Link brand router kan du oprette et netværk på kort tid.