Sådan opretter du en trådløs router med Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg et sted for at placere din trådløse router. For at få den bedste signalstyrke fra det, skal du vælge et centralt punkt i dit hjem eller kontor. Den øgede styrke i din trådløse forbindelse vil let trænge ind på flere steder inden for dit umiddelbare område. Det er også en god ide at holde din trådløse router væk fra gulv- og metalgenstande. Ved nogle lejligheder vil disse faktorer forhindre det trådløse signal fra din router.

p> Sluk for computeren og modemet, inden du begynder installationstrinnene for din trådløse router. Indsæt det medfølgende netværkskabel i en af ​​de nummererede porte på bagsiden af ​​den trådløse router. Slut den anden ende af netværkskablet til Ethernet port på din Vista-computer. Normalt er Ethernet-porten placeret på bagsiden af ​​computeren og mærket.

3.

Brug et ekstra netværkskabel til at hjælpe med installationsprocessen. Du skal købe en ny eller få adgang til en, der ikke er i brug. Slut den til dit DSL- eller kabelmodem via internetporten. Dette afsnit er normalt mærket på bagsiden af ​​modemet.

4.

Tænd alle dine enheder for at fortsætte med at konfigurere den trådløse router med din Vista-computer. Se det blinkende lys s på den trådløse router og modem for at kontrollere status. Inden for få sekunder er disse enheder klar til at arbejde på dit trådløse netværk.

5.

Log ind på dine trådløse routerindstillinger for at ændre standardadgangskoden. En fælles IP-adresse for nogle trådløse routere er http://192.168.1.1, og kan åbnes i din webbrowser. Hvis denne IP-adresse ikke virker for dig, kan det meste af tiden findes i brugervejledningen, der fulgte med din trådløse router.

6.

Få adgang til netværksindstillinger på din Vista-computer. Klik på knappen 'Start' nederst på skærmen, og vælg linket 'Kontrolpanel'. Gå til ikonet 'Netværk og internet' og klik på linket 'Netværk og delingscenter'. venstre side af siden, vælg 'Opsætning af forbindelse eller netværk'. Så snart dette er gjort, skal du også åbne linket 'Opsæt en trådløs router eller adgangspunkt'.

7.

Følg vejledningen på skærmen for at begynde at oprette en sikkerhedsnøgle til din trådløse router og Vista-computer. Opret en adgangskode, der kun tillader autoriserede brugere at få adgang til dit trådløse netværk. Når nogen forsøger at oprette forbindelse, bliver hun straks bedt om at indtaste den oprettede adgangskode. For din egen beskyttelse skal du sørge for at sætningen ikke kan gættes af andre.

Tips og advarsler

  • Læs altid brugervejledningen og installationsvejledningen, før du forsøger at konfigurere din trådløse router.
  • Fra forskellige steder inden for dit hjem eller kontor kan du nemt arbejde på en computer med internetforbindelse. At være afhængig af en kablet forbindelse til din internetadgang er ikke længere den eneste mulighed. At arbejde trådløst med en router er en af ​​de mest bekvemme måder at forblive produktiv og fri til at bevæge sig omkring.