Sådan oprettes et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Beslut om du vil lide et trådløst eller kablet netværk til dit hjemmemiljø. Svaret på denne beslutning afhænger stort set af, hvordan du bruger de enheder, der er tilsluttet netværket. Med et trådløst signal har du friheden til at bevæge dig rundt i forskellige rum i dit hjem og forbliver stadig forbundet. Hvis det meste af dit udstyr er på ét sted, så kan et kablet netværk være lettere for dig at konfigurere. Det meste involverer at tilslutte kabler til de relevante slots for at få dem til at arbejde i hjemmenetværket.

2.

Brug en trådløs router til at forbinde flere Wi-Fi-enheder til et centralt netværk. Eksempler på emner, der vil arbejde med denne type forbindelse, omfatter et spil system, Wi-Fi printer og bærbare computere med trådløse komponenter. Følg vejledningen på skærmen for at konfigurere din trådløse router for at oprette et netværk for alle dine enheder. < /p>

3.

Add maksimal sikkerhed til dit trådløse hjemmenetværk ved at låse det fra uautoriserede brugere. Log på sikkerhedsindstillingerne på din trådløse router for at tilføje en særlig adgangskode til den. Læs det medfølgende manuel for at finde den specifikke IP-adresse på din trådløse router. Skift standardadgangskoden til den andre vandt ikke godt. Hver gang du sender og modtager data, transporteres den gennem luften for at andre kan se. Krypter dine oplysninger ved hjælp af adgangskodebeskyttelse af filer eller brug af applikationer, der skjuler dataene.

4.

Forbind enhederne til dit hjemmenetværk via et kablet Ethernet-kabel. Hvis du virkelig ikke har brug for en fleksibel forbindelse, der gør det muligt at flytte fra sted til sted, kan en kablet forbindelse være til gavn for dig. Sikkerhedsniveauet for en kabelforbindelse er normalt højere end en trådløs enhed. For at få adgang til det, skal uautoriserede brugere være fysisk inde i dit hjem for at se dine følsomme data.

5.

Overvåg dit hjemmenetværk for at sikre, at andre ikke forsøger at 'piggyback' på din nuværende forbindelse. Uautoriserede brugere kan sænke din forbindelseshastighed uden at indse det. Cisco Network Magic Pro og Spiceworks (se Resources) er to almindelige eksempler på overvågningsværktøjer til dit hjemmenetværk. Se alle enheder, der er tilsluttet netværket sammen med deres nuværende status.

Tips og advarsler

  • Overvej at bruge et kablet hjemmenetværk til en billigere og hurtigere opsætning < / li> Arbejde med mange enheder i dit hjem kræver normalt et hjemmenetværk. Hver enhed, der tilføjes til dette netværk, kommunikerer med hinanden. Del printere, computere og multimedieenheder på samme hjemmenetværk mellem flere brugere.