Sådan opsættes en FTP-server på Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lad det først være kendt, at Windows XP har en lys FTP-klient, og det kan du ikke engang kende. Indtast enten Windows eller Internet Explorer, og hvis du kender FTP-adressen (dette er ikke en reel server, men det ser generelt ud som ftp://76.86.255.56), og du kender brugernavnet og adgangskoden, du har FTP adgang til den pågældende server.

2.

Nu kan du måske oprette en FTP-server på din egen computer. Windows XP Professional gør det nemt for dig at gøre dette med deres IIS (Internet Info Services). Hvis du har Windows XP Home, er det tid til at åbne det, fordi det ikke har disse særlige tjenester.

3.

Windows Pro-brugere, gå til Start u0026 gt; ; Kontrolpanel u0026 gt; Tilføj / fjern programmer u0026 gt; Tilføj / fjern Windows-komponenter. Sørg for, at internetinformationstjenester er markeret, og gå derefter ind på skærmbilledet Detaljer. Her skal du være sikker på at almindelige filer, FTP-service og IIS-tjenester er valgt. De vil nok spørge dig om din XP-cd nu, så sørg for at få det til rådighed.

4.

Når IIS installerer sig, har du FTP-serveren, placeret på din harddisk under mappen Inetpub \ ftproot. Det er også usikkert, så på dette tidspunkt kan alle få adgang til din computer. Du skal dog ikke bekymre dig, gå tilbage til Kontrolpanel og klikke på Administrative værktøjer og vælge Internet Information Services. Vælg derefter din lokale computer og FTP-websteder, og find dit personlige FTP-websted (standard ftp-websted) og gør dig klar til at redigere!

5.

Herfra kan du ændre serverens navn. Du kan tinker med indstillingerne. Jeg vil ikke anbefale at spille med portnummeret. Du kan klikke på fanen Sikkerhed, og i nederste sektion tilføjer brugernavne og adgangskoder. Hvis du ikke, som jeg nævnte ovenfor, kan få adgang til dit ftp-websted til enhver tid.

6.

Tredjeparts brugere, du har ikke været glemt. Installer og start opsætningsprogrammet efter eget valg. I denne proces skal du forlade IP-adressen blank, og når den anmoder om FTP-servernavn, skal du vælge u0026 quot; Automatisk u0026 quot ;. Programmet vil nu spørge dig om du vil tillade anonym adgang. Hvis du har læst ovenfor, betyder det, at alle kan få adgang til mapperne. Opret konto med brugere og adgangskoder til din egen beskyttelse.

Tips og advarsler

  • Som administrator kan du lege med en masse valgmuligheder og føle sig som serveren er virkelig din egen.
  • Den afslappede bruger, hvis det bliver ladet anonymt vundet, gør ikke meget skade. En tech-savvy bruger dog kan skabe nogle kaos i din computer. Vær forsigtig.
  • FTP er fantastisk til overførsel af filer. Efter alt er det i navnet (File Transfer Protocol. I dette 'Hvordan skal' viser jeg dig, hvordan du konfigurerer en FTP-server i Windows XP. Dette er perfekt til folk, der vil uploade filer til deres hjemmeside eller for folk at dele filer i deres organisation.