Sådan opsættes en trådløs router med en pc-bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at den trådløse router er installeret og fungerer korrekt. Træk ethernetkablet ud af computerens bagside, og sæt det i internetforbindelsen på routeren. Routeren skal fungere korrekt, hvis alle indikatorlamperne er tændt.

2.

Tænd din bærbare computer, og kontroller, at den trådløse adapter er installeret og fungerer. Højreklik på ikonet for trådløs forbindelse i proceslinjen, og vælg derefter Åbn netværkstilslutninger. Status for den trådløse netværksforbindelse skal sige Ikke tilsluttet.

3.

Forsøg at oprette forbindelse til den trådløse router og se om internettet er tilgængeligt. Højreklik på ikonet for trådløs forbindelse og vælg Vis ledige trådløse netværk. Vælg dit netværk fra listen, og klik på knappen Connect.

4.

Indtast netværksnøglen, der blev indstillet, når den trådløse router blev konfigureret. Der kan ikke oprettes forbindelse til routeren, før netværksnøglen er indtastet og bekræftet. Når du har indtastet netværksnøglen, skal det trådløse netværk nu vises på listen som et sikkerhedsaktiveret trådløst netværk.

5.

Opret forbindelse til det trådløse netværk eller routeren for at sikre den trådløse forbindelse har været konfigureret korrekt på den bærbare computer. Vælg dit netværk fra listen, og tryk på knappen Connect. Når forbindelsen er foretaget, ændres statusen til Connected.

6.

Åbn en internetbrowser for at kontrollere, at der kan oprettes forbindelse til internettet via den trådløse router. Hvis en webside åbnes, er der oprettet forbindelse, og det trådløse netværk fungerer korrekt på den bærbare computer.

Tips og advarsler

  • Der kan være et program der er installeret på den bærbare computer, der styrer den trådløse adapter som Intel Proset Wireless eller noget lignende fra producenten.
  • Hvis et kodeord ikke er indstillet på routeren, er det trådløse netværk usikkert, hvilket gør det muligt for nogen inden for rækkevidde for at bruge din internetforbindelse.
  • En bærbar computer bruges af mange mennesker, om det er til arbejde eller bare at have en ekstra computer til at bruge i hjemmet. De fleste bærbare computere, der sælges i dag, er udstyret med WiFi eller trådløs internetforbindelse. En bærbar computer, der er udstyret til WiFi, kan oprette forbindelse til enhver form for trådløst netværk. Normalt føjer folk en trådløs router til deres hjemmecomputer for at oprette deres eget hjemmenetværk. Brug af en bærbar computer på et hjemmenetværk kræver en forbindelse til den trådløse router for at oprette forbindelse til internettet.