Sådan opsættes en trådløs router på en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at Mac ikke er i øjeblikket forbundet til internettet via Ethernet-linjen. Træk kabelmodemet ud af væggen for at starte med. Tilslut derefter den trådløse router til kabelmodemet. For at gøre det skal du tage det netværkskabel, der fører fra kabelmodemet til bagsiden af ​​Mac-computeren, og sæt det i routerporten, der er mærket enten Internet, WAN eller WLAN (disse lister kan variere afhængigt af den enkelte router, men generelt regel bør gælde for den router, du har i hånden).

2.

Slut kabelmodemmet igen i stikkontakten og lad det initialisere. Det tager nogle sekunder. Sørg for, at computeren også er tændt for at tillade fuldstændig initialisering. Opret en midlertidig internetforbindelse ved at køre det trådløse router netværkskabel lige ind i en af ​​de stadig tilgængelige porte på routeren. Sørg for, at denne port ikke er WLAN, WAN eller Internet porten nævnt ovenfor.

3.

Åbn din browser. Find adressebjælken, og indtast derefter og indtast den specielle adresse, som din routerproducent har angivet, selvom den pågældende enheds dokumentation. Indtast også en adgangskode, hvis det kræves (se din dokumentation).

4.

Indtast det trådløse netværksnavn eller SSID. Dette vil blive indtastet på konfigurationssiden, der vises efter din indtastning af adgangskoden i ovenstående trin. SSID'en er et navn du vælger. Overvej også kodeordets kryptering Netværket med et kodeord efter eget valg. Derefter 'Apply' dine indstillinger.

5.

Afbryd netværkskablet fra din Mac for at afbryde den midlertidige internetforbindelse du etablerede Denne trådløse forbindelse er ikke længere nødvendig, da den trådløse router nu er konfigureret. Det trådløse kort, der er indeholdt i din Mac, gør arbejdet fra nu af.

6.

Højre Klik på netværksikonet, hvilket er sæt bølger i øverste højre side af Mac OSX. Dette gør det muligt for din Mac at oprette forbindelse til din nye wi reless router og netværket du oprettet. Når du har klikket på dette trådløse ikon, skal du vælge SSID-navnet på dit netværk fra rullelisten, vent et øjeblik, og nyd at surfe internettet uden ledninger.

Konfiguration af en trådløs router på en Mac er en proces, der ikke adskiller sig med at oprette en router på en pc, men med nogle få ændringer i de sidste trin, der kræver viden om layoutet af Mac OSX. Med en trådløs router og den trådløse routerproducents fremlagte dokumentation kan der oprettes et trådløst netværk, og en router tilsluttes et modem og en Mac i en relativt kort periode og med lidt besvær.