Sådan opsættes et hjemmenetværk med Ethernet uden router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

To-computer opsætning

1.

Køb et crossover-kabel fra din lokale elektronikforretning for at forbinde to computere. Disse kabler kan også købes online. Begge computere skal have et netværkskort installeret for at kunne bruge et crossover-kabel.

2.

Tilslut crossover-kablet til begge computere via RJ45-stikkene på deres netværkskort.

3.

Lad dit operativsystem automatisk genkende den anden computer og oprette netværket automatisk. Genstart begge computere for at forhindre eventuelle indledende forbindelsesfejl.

4.

Aktiver Internet Connection Sharing (ICS) på en computer for at dele internetadgang. Aktivér kun dette på den computer, der forbinder til internettet. For eksempel, hvis et kabelmodem er knyttet til Computer A, skal du konfigurere ICS kun på Computer A.
I Windows skal du gå til 'Start', 'Tilslut til' og 'Vis alle forbindelser.' Højreklik på din internetforbindelse og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Avanceret' og markér 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers netværksforbindelse.' Vælg din 'Netværksforbindelse' i rullemenuen. Vælg 'Local Area Connection' og tryk på 'OK'.

5.

Internetforbindelsen bliver aktiv om et øjeblik på den anden computer.

Opsætning for tre eller flere computere

1.

Aktiver ICS på hovedcomputeren for at dele internetadgang.

2.

Slut et gennemgående Ethernet-kabel fra hovedcomputeren netværkskort til uplink-porten på navet.

3.

Slut et straight-through Ethernet-kabel fra en tom port på navet til netværkskortet på den anden computer. Gentag for hver computer.

4.

Tillad operativsystemet at genkende netværket på hver computer. Genstart alle computere for at sikre, at forbindelsen fungerer korrekt.

Tips og advarsler

  • Opret dine egne kabler ved at købe Ethernet-kabel på en spole, RJ45-stik og en crimpingsværktøj, hvis du ikke kan finde kabler, der er lange eller korte nok til dine behov.
  • Oprettelse af et netværk mellem computere kan lade dine filer og mapper være sårbare for andre brugere på netværket. Fastslå hvilke filer der er tilgængelige for alle og som kun er tilgængelige for dig.
  • Et hjemmenetværk involverer ikke altid en router. Netværk, der kun omfatter to computere, kan tilsluttes via Ethernet-kabel uden brug af en router. Tre eller flere computere kræver et hub. Disse netværk giver dig mulighed for at dele filer og programmer mellem computere og også Få adgang til alle enheder, der er tilsluttet computere. For eksempel kan en printer deles ved kun at være tilsluttet en computer. Du kan også dele internetadgang, hvis du vil.