Hvad er Wi-Fi Hotspot?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvor hotspots findes

Wi-Fi hotspots findes på forskellige steder. Caf u0026 # xE9; s er en fælles placering. Folk kan tage deres bærbare computere til en caf u0026 # xE9; og spis eller drik mens du arbejder og kontrollerer email. Mange hoteller har også Wi-Fi-hotspots med flere routere, der hovedsagelig skaber flere hotspots, for at give internetadgang til hele hotellet. Flere routere er ofte nødvendige, fordi rækken af ​​en router ikke er tilstrækkelig til at dække hver etage på hotellet.

Gebyrbaserede Hotspots

Wi-Fi-hotspots kan kræve betaling til brug, hvilket giver ekstra indtjening til hotspot'en ​​' s. Brugere, der forsøger at bruge hotspotet, kan muligvis betale ved hjælp af et kreditkort på en lille side, der er vært for hotspot-ejeren, eller de må muligvis betale hotspot-ejeren direkte for at modtage en adgangskode. Ofte er denne adgangskode er simpelthen netværksets adgangskode, og brugere kan ikke oprette forbindelse til netværket uden det.

Gratis hotspots

Andre hotspots er gratis og kræver absolut ingen betaling at bruge. Disse har typisk form af 'åbne netværk', trådløse netværk, der ikke er sikret med et kodeord. Brugere kan simpelthen oprette forbindelse til netværket og begynde at bruge internettet. Det skal bemærkes, at ikke alle åbne netværk er gratis hotspots. Nogle hoteller bruger f.eks. Åbne netværk, der omdirigerer brugere til en betalingsside.

Private hotspots

Det er ikke ualmindeligt, at folk bruger en trådløs router derhjemme for at give sig adgang til trådløs internetadgang. Ofte er disse beskyttet af et kodeord. Nogle gange er disse forbindelser dog usikrede. Når det er tilfældet kan enhver med en trådløst udstyret laptop forbinde det intetanende personens netværk og bruge internettet. Dette kan have ubehagelige konsekvenser for ejeren af ​​netværket, såsom ekstra gebyrer på deres internetregning.

Advarsel

Wi-Fi-hotspots er til tider målrettet af hackere. Hackere, der får adgang til et Wi-Fi-hotspot, kan muligvis aflytte overførsler fra andre brugere, hvilket muligvis afslører følsomme data, såsom kreditkortnumre. Et Wi-Fi-hotspot er et sted, der tilbyder en trådløs internetforbindelse til brugere af bærbare computere. Den trådløse forbindelse leveres af en trådløs router, som overfører data mellem brugerens computere og servere på internettet som vist i diagrammet.