Hvad er computernetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Tidlige computernetværk blev udviklet af den amerikanske regering i regi af Forsvarets avancerede forskningsprojekt agentur for at dele data i tilfælde af et atomangreb.

Typer

To typer af computere netværk er i brug. Peer-to-peer-netværk har lignende arbejdsstationer tilsluttet andre computere i netværket. Et klient / server netværk har en hovedcomputer, der betjener andre computere (klienter).

Fordele

Netværk forbedrer adgangen til forskning og uddannelse og tillader grupper af medarbejdere at samarbejde. Små hjemmenetværk giver brugerne mulighed for at dele adgang til internettet.

Advarsel

Mens den nuværende websitet ikke kunne eksistere uden computernetværk, tilbyder disse netværk også flere muligheder for hacking og ondsindede angreb, både personlige og statslige .

Potentiel

Tidlig netværkshastighed i 1976 var meget langsom, omkring 300 bps. Tilgængelige netværkshastigheder nåer nu 3 gbs. Terabit-hastigheder, 1 million gange hurtigere end i 1976, er i sikte (se 'Yderligere ressourcer' nedenfor). Computer netværk gør det muligt for flere computere at kommunikere og dele ressourcer enten via kablet eller trådløs adgang. Netværkets oppetid og pålidelighed er blevet ekstremt gode, men når der opstår problemer, kan det påvirke vigtige operationer på globalt plan, herunder finansielle transaktioner.