Hvad er en FTP-server?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historik

Den første offentliggjorte standard for File Transfer Protocol foregår i den dag, der bruges til transmissionskontrolprotokol og internetprotokol (TCP / IP). Publiceret i 1971 løb FTP over Network Control Protocol (NCP), internets forgænger. Den blev designet til at lette indirekte udvekslinger på tværs af netværket - de udvekslinger, hvor data eller programmer blev overført til et andet system, der skulle udføres eller arbejdet på.

Bruger

FTP blev oprindeligt designet til store masseoverførsler af data, så det er ideelt til download af filer. Dette gælder især på internettet, hvor FTP almindeligvis anvendes som mekanisme til download af patches, sange og købte programmer.

Funktion

På et teknisk niveau bruger FTP en kontrolmekanisme uden for båndet. Det betyder, at dataene bevæger sig mellem klient og server ved hjælp af en kommunikationsvej. Kontrolmeddelelser, der styrer strømmen af ​​disse data, bevæger sig mellem systemerne på en anden kommunikationskanal. Fordi FTP blev designet til filoverførsler, udnytter den TCP som en underliggende protokol, som omfatter mere robust pakkeleveringsforsikring.

Identifikation

Ligesom de fleste andre klient / serverrelationer er FTP-klienten det system, der gør en anmodning om data, og FTP-serveren giver disse data. Det er en almindelig internetpraksis at reservere en bestemt maskine eller endda et sæt (eller 'farm') af maskiner til at fungere som FTP-servere for en virksomhed. Deres formål er at lytte efter kundeforespørgsler og (under forudsætning af at sikkerhedskontroller tillader det) hurtigt og præcist at sende store filer til disse kunder. Hvis din webbrowser pludselig læser 'ftp: // u0026 lt; server u0026 gt;' du kan vide, at du bruger FTP-protokollen til din download.

Fordele

Websider, som almindeligvis downloades via HyperText Transfer Protocol (HTTP), består normalt af mange små filer, der skal downloades samtidigt til en bred vifte af klienter i små grader. Enhver given webside kan gøre snesevis eller endda hundredvis af informationsforespørgsler for blot at udfylde en enkelt side. Dette er en fundamentalt anden arbejdsstil end en anmodning, der resulterer i flere dusin megabyte kontinuerlig dataoverførsel. Det er netop på grund af denne forskel, at FTP-servere fortsat har deres plads blandt de mange webservere på internettet.

Design

Fordi FTP-servere er designet til store filoverførsler, bruges de bedst som en del af en overordnet internetserverstrategi. Det er f.eks. Almindeligt at have generelle informations sider, der er hostet af web (HTTP) servere og indeholde links på disse sider for at adskille servere, der bruges til at være vært for store filer til download - såsom musik, videoer, store PDF-dokumenter, computer kode og patches. Da sikkerhed kan være et problem med FTP (oprindeligt designet til at sende brugernavne og adgangskoder i klar tekst), er det typisk at se FTP-serverværtsfiler, der ikke kræver specifik tilladelse til download - eller at bruge en fødereret sikkerhedsmodel der efterlader autentificering og autorisation til andre systemer. I de sidste 10 år har internettet udviklet sig hurtigt. I hele denne udvikling er File Transfer Protocol (FTP) forblevet en nuværende og nyttig teknologi. Denne artikel ser på, hvad en FTP-server er, hvorfor og hvordan en sådan teknologi kan udnyttes til internetkommunikation.