Hvad er en Token Ring?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

En token ring forhindrer kollision af data, når flere end en computer i et netværk forsøger at sende meddelelser samtidigt. Det er den næstmest populære lokalnetværksprotokol, hvor Ethernet er den mest populære. Specificeret som IEEE 802.5 og fuldt kompatibel med FDDI, kan et token ringnetværk overføre data med hastigheder på op til 100 Mbps.
I 2001 blev muligheden for at levere data med en hastighed på 1.000 Mbps godkendt til token ring netværk, men ingen produkter med evnen er nogensinde blevet frigivet. Siden da er implementeringen af ​​token-ringnet faldet støt på grund af Ethernet's popularitet.

Funktion

Et token-ring netværk er konfigureret i et stjerneformet mønster, hvor en multi-station-adgangsenhed (MAU ) overfører alle computere på netværket. På store netværk vil flere MAU'er blive brugt med hver enkelt MAU, der bliver brolagt til det næste i netværket, indtil en loop er oprettet. At rejse gennem dette loopede netværk er en tre-byte ramme kaldet et token. Et token består af en startafgrensning, en adgangskontrolbyte og en endeafbryder. Sådan fungerer det:
Gennem hele netværksringen cirkulerer tomme rammer kontinuerligt. Når en computer har en besked eller data, der skal sendes til en anden i netværket, indsætter den et token i en af ​​de tomme rammer. I bitdelen af ​​rammen ændres dataene fra en 0 til en 1. Rammen indeholder nu data og destination.
Da token gør sin vej gennem netværket scanner hver arbejdsstation rammen. Hvis destinationsoplysningerne ikke svarer til den pågældende station, fortsætter tokenet på vej. Når den er scannet af den korrekte arbejdsstation, uploades dataene til arbejdsstationen, symbolet skifter tilbage til 0, og det går igen i sløjfen. Når den tomme ramme vender tilbage til afsenderen, identificerer arbejdsstationen den som tom og erkender, at meddelelsen blev sendt. Den tomme ramme forbliver cirkulerende indtil en anden besked er nødvendig for at blive sendt.

Fordele

Nogle af fordelene ved token ring netværk omfatter følgende:
1. Når en station i netværket har et problem, er den berørte stations port blevet 'indpakket', så den ikke interfererer med strømmen af ​​netværkstrafik.
2. Operatører kan oprette og gennemføre prioriterede ordninger.
Nogle af ulemperne er:
1. Da stationerne skal vente på, at symbolerne skal ankomme, er token-ring netværk ikke meget effektive.
2. Der er ingen garanti for tilgængelig båndbredde.
3. Duplicate tokens kan forårsage en forstyrrelse i trafikstrømmen.
4. Dyre vedligeholdelsesomkostninger.
5. Token-ringnetværket skal styres af en monitorstation.

Overvejelser

I et token-ringnetværk er der en aktiv monitorstation (AM), og alle de resterende computere betragtes som standby-monitorstationer (SM) . Den aktive skærm fungerer som systemets administrator. Arbejdet på den aktive skærm er at:
1. Overvåg trafikstrømmen.
2. Sørg for, at kun et token cirkulerer.
3. Fjern eventuelle cirkulationsrammer fra ringen.
4. Find eventuelle pauser i ringen.
5. Indsæt en 24-bit forsinkelse i ringen for at fungere som en buffer for symbolet.
6. Vær som hovedurret for hele operationen.

Expert Insight

Token ring netværk arkitektur blev udviklet af IBM i 1970'erne. Selvom Ethernet er blevet det mere populære valg til netværksløsninger, token ring netværk Oplever færre datakollisioner. Datahastigheden kan også beregnes på et token-ringnetværk, hvilket gør det mere forudsigeligt med mere robuste, brugerstyrede muligheder. En token ring er et lokalnetværk (LAN) protokol. Den befinder sig på datalinklaget (DLL) af OSI-modellen. Læs videre for at se nærmere på, hvad et token ring netværk er, og hvordan det rent faktisk virker.