Hvordan man opbygger et busnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fælles adgang

1.

Vælg din sammenkobling.
Da princippet bag et busnetværk er fælles adgang blandt jævnaldrende med lige rettigheder til mediet, er et Ethernet Hub er det mest typiske middel til at oprette en bustopologi til et lokalnetværk (LAN). Et trådløst netværk kan dog også betragtes som en busarkitektur, da alle klienter på et trådløst netværk kan sende og modtage uden begrænsning til mediet.

2.

Stik i det trådløse netværk.
I det typiske kablede LAN forbinder hver klientcomputer et ubeskyttet twisted pair-kabel i Ethernet-forbindelsen på hendes computer og i en netværks hubport. I kontorindstillinger kan den fysiske forbindelse fra klientcomputeren muligvis ligge i en vægplade i en væg, men de kabler, der løber gennem væggene, vil sandsynligvis blive afbrudt i et centralt ledningsskabe eller computerrum med et netværksnav eller en omskifter som en endelig destination .

3.

Tilslut - trådløs.
Selv om der ikke er ledninger i en trådløs forbindelse, er der stadig begrebet 'plugging in.' Alle de potentielle trådløse kommunikationsmål i området skal du vælge en, som din computer vælger at kommunikere med. Ved at tilslutte eller vælge et givet Wi-Fi-netværk, tilsluttes du effektivt til det trådløse hub for det virtuelle LAN.

4.

Test din succes.
Er dit netværk virkelig en bustopologi? Det er ikke kompliceret at teste. Et centralt element i en bustopologi er tanken om, at transmissionsmediet er fælles for alle systemer på det. Det betyder, at når et system 'taler', hører alle de andre meddelelsen. Uanset om de er opmærksomme eller ej, er et andet problem, men alle bør høre meddelelsen. For at teste, afbrænde en protokollanalysator på et af systemerne, og se om trafik for andre systemer kan ses ved at gå på netværket.

5.

Overvej alternativer < br /> Et busnetværk er typisk lavere omkostninger end nogle alternativer, men det faktum, at alle systemer ser al trafik til hinanden, kan køre dig til at overveje alternativer. Et switchet netværk isolerer trafik mellem systemer, således at meddelelser kun ses af systemer, der er specifikt målrettede. Hvis system A, B og C alle er på et koblet netværk, vil System C ikke fysisk modtage pakker System A sender til System B. Dette kan have nogle præstations- og sikkerhedsfordele og er derfor mindst nominelt dyrere som følge heraf.

Tips og advarsler

  • Det er muligvis ikke ønskeligt at have alle de tilsluttede systemer i stand til at se deres kammeraters pakketrafik. Overvej de mulige sikkerhedsmæssige konsekvenser af en topnetværk i busnetværk.
  • Et busnetværk defineres som en, hvor systemer forbinder med en fælles medievej med lige rettigheder til den pågældende vej. Denne artikel undersøger, hvordan man implementerer et billigt busnetværk og identificerer nogle fordele ved at gøre det.