Hvordan virker en computer router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Formål

Routere er afgørende for computere med bredbåndsinternetforbindelse. De kan betragtes som trafikdirektører på internettet, der sender signaler mellem din computer og internettet, så du kan sende og modtage oplysninger. En router er forbundet til to netværk (enten kablet eller trådløs), og sender information frem og tilbage fra disse netværk. Disse to netværk er lokalnetværket (LAN) og det bredere netværk (WAN). Derfor sender en router information mellem din hjemmecomputer og andre computere i WAN på internettet.

Sender oplysninger

En router sender information ved at sende 'datapakker' til en anden computer. En datapakke indeholder ikke kun den egentlige besked eller data (f.eks. En e-mail-besked), men også en overskrift, der indeholder adressens IP-adresse (Internet Protocol). Derfor, når du navigerer fra et websted til et andet på internettet, leder en router datapakker til den hurtigste rute. Når du f.eks. Klikker på et website-link, kommunikerer routeren din med din internetudbyder (ISP) -router for at bestemme den hurtigste rute, der er mulig for at hente den pågældende hjemmeside.

Modtagelsesinformation

Når en router modtager en data pakke fra internettet analyserer den pakken for afsenderens IP-adresse. Hvis den ikke genkender IP-adressen som gyldig, vil den afvise den fra at komme ind på din computer (for at forbyde andre internetbrugere at se din internetforbindelse). den genkender adressen, den vil kommunikere med internetudbyderens router for at sende oplysningerne til din computer via den hurtigste rute.