Hvordan virker en server?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

For at forstå, hvordan en server fungerer, hjælper det med at forstå, hvad det er, da navnet selv kan referere til et hvilket som helst antal enheder og applikationer. En server kan være en computer eller et softwareprogram afhængigt af hvordan det skal bruges. Forskellen er, at en computer typisk vil blive brugt til at koordinere aktiviteterne i et netværk af computere, mens et softwareprogram styrer brugeradgang til bestemte områder af et systems netværk.

Servere er designet til at udføre en række forskellige opgaver, hvoraf nogle omfatter filhåndtering, printeropgaver, emailopbevaring og levering og faxopgaver. Integreret med serverens formål er klient-server-forholdet mellem computere i et netværk. Inden for denne opsætning er den computer, der er ansvarlig for koordineringen af ​​netværksaktiviteter, serveren, mens klientcomputere vil udgøre sit netværk.

Netværksservere

Netværksservere kan konfigureres til at håndtere en række forskellige behandlingsfunktioner, nogle heraf FTP-anmodninger og webforespørgsler samt e-mail- og proxy-anmodninger. På grund af de ekstra arbejdsopgaver, der udføres af netværksservere, skal disse computere have mere behandling, lagring og hukommelseskapacitet end deres klientmodeller. Netværk findes normalt i forretningsindstillinger, hvor fil-, udskrivnings- og e-maildeling er central for arbejdspladsflow.

En netværksserver koordinerer behandlingsopgaver ved at dele egne ressourcer eller køre applikationer til sine klientbrugere. Nemmelsen ved at bruge et netværk betyder, at en computer kan sørge for, at 20 andre computere deler en printer, i modsætning til alle 20 computere, der har en printer hver. Den type operativsystem, der er nødvendigt for at køre et netværk, afhænger af hvilken funktion computeren vil tjene.

Webservere

At kunne trække op en hjemmeside er muliggjort af softwareprogrammer kendt som webservere. Disse applikationer konverterer online-data til læsbare ord og synlige billeder på skærmen. Web hosting er en anden type online-server, der virker som et netværk, bortset fra at klientbrugerne er individuelle websteder frem for computerterminaler. Hosting sites rent faktisk udleje plads til web-brugere og tildele specifikke webadresser for hvert rum.

Endnu en anden type webserver eksisterer som en internetudbyder, som den tjeneste, der giver din internetadgang. Disse typer sender og henter websider på dine vegne ved hjælp af internetprotokoller og HTML-markeringssprog. Der er en række webservere online, som alle samarbejder med hinanden for at få online brugere fra et sted til et andet.